fbpx

GRDR: Flying Dragon først i mål - se vinder interview

Vinderen af det eksklusive Off Shore Race fra Esbjerg til Århus gik i mål efter at have været non stop i 3 døgn, 20 timer og 14 minutter.

Det blev ikke overraskende trimaranen Flying Dragon, en Dragonfly 40C med skipper Jens Thuesen, Jens Quorning og Tor Beltov om bord, der gik over målinjen først efter 780 udsejlede sømil bag sig.

Første etape fra Esbjerg til Skagen blev nået på 17 timer, mens de på de første 24 timer nåede hele 284,3 sømil. hvilket giver en gennemsnitsfart på 11,8 knob. Højeste hastighed blev logget til 21,8 knob mellem Læsø og Anholt.

• Vi har virkelig lært meget på den her tur! Og vi er stadig gode venner, griner Jens Thuesen ved ankomsten til Aarhus.

Flying Dragon har kun haft en enkelt skade på spileren undervejs, hvor en del af de øvrige deltagere har haft langt mere alvorlige ødelæggelser af udstyr, fra ror til svigtende selvstyrere. Og trioen er meget tilfredse med den nye båd fra 2021, der er bygget i kulfiber, og vejer væsentligt mindre end forgængeren, samt har en højere mast.

• Det er som en racerbil med et ekstra gear, fortæller Tor Beltov.

• Den er langt mere agil, og jeg vil skyde på 10-15% hurtigere, og god i let vind, hvilket var en klar fordel for et døgn siden, hvor alle øvrige deltagere lå stille

Vinderen kan tage en tiltrængt pause, og tage imod de resterende 15 besætninger, der er fordelt på Inshore og Offshore ruterne, hvor særligt de mindste både har et stykke igen.

Næste finishere forventes at være de to svenske singlehandere, XAR og Embla, der i skrivende stund, tirsdag kl. 13, har 16 og 45 sømil til mållinjen.

Se vinder interview her: 
Kapsejlads

Cape31: Ny fuldblods racer på vej til Danmark

Kapsejlads

Volvo 29er EM åbnes med festlige toner og beach vibes

Kapsejlads

AFI 2Star flytter næste år termin

Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?