fbpx

M/S rykker udendørs - indtager havnen med sommersjov for hele familien

Robådssejlads i Helsingør Havn. Knobværksted i den gamle værtshal og matrosskole for hele familien på et historisk fyrskib. Med sommerprogrammet M/S HAVN rykker M/S Museet for Søfart ud under åben himmel og indtager Kulturhavnen i Helsingør  med sommersjov og aktive maritime oplevelser for hele familien. Hver dag i sommerferien kan gæsterne frit kombinere et museumsbesøg med vaskeægte, sjov og lærerige sømandsaktiviteter i et fast ugentlige program. Tirsdag sætter fyrskibets kaptajn hele familien på en hård matrosprøve. Fredag sætter vi jollen i vandet, og tager gæsterne med på robådssejlads for at lære praktisk sømandsskab. Man kan også lave sømandsknob og måtter af reb i autentiske tjæreduftende rammer i det maritime værksted HAL 16 eller få en rundvisning i de gamle værftshaller af en tidligere værtsarbejder. 


M/S HAVN er blevet til i samarbejde med gode partnere, og det er ikke mindst takket være det samarbejde, at museets gæster nu for første gang nogensinde både kan blive klogere på søfart i udstillingerne og selv være søulke for en dag. 

”M/S er kendt som et museum, der er placeret i en gammel dok, men som søfartsmuseum skal vi selvfølgelig også give gæsterne en udendørs maritim oplevelse og bruge havneområdet omkring os. Det gør vi nu med M/S HAVN, og jeg glæder mig til at se vores gæster prøve kræfter med ’ægte’ søfart hele sommeren," siger Ulla Tofte, Direktør for M/S Museet for Søfart. 

Skiftende skibe og tilbud
I løbet af sommeren kommer nye skibe i havn, og bliver til en del af programmet. For eksempel besøg om bord på skonnerten ZAR, sejlads med veterandampskibet S/S Bjørn og en workshop i galionsfigurer. Er man mere til klassisk maritim historie uden så meget action er der rundvisninger på det historiske 'FYRSKIB NR XVII ‘GEDSER REV’, der bl.a. tog imod østtyske flygtninge under den kolde krig. 

Der er naturligvis også sommeraktiviteter under jorden i selve museet. Udover den aktuelle særudstilling om Kongeskibet DANNEBROG og legeområdet DRØMMESKIBET kan børnene køre rumperolleræs i dokken, bygge og søsætte deres egne hjuldampere eller tage på sørøvertogt med Kaptajn Blåskæg gennem museets udstillinger. 


M/S HAVN foregår alle dage i sommerferien kl. 11.30-17  fra d. 1. juli - 14 august. 
Alle aktiviteter er gratis, når billet til M/S Museet for Søfart er betalt. Børn har altid gratis adgang. Begrænset antal pladser. Tilmelding i museets foyer og pladserne fordeles efter “først til mølle” princippet.
Se hele ugeprogrammet på: https://mfs.dk/detsker/
★ Tursejlads

★ Undgå grundstødning på sommerturen

Kapsejlads

EM amok - hele fire nye starter denne uge

Kapsejlads

29erEM: Ups- and downs i udfordrende vindforhold

★ Interview & Portræt

★ De sejler året rundt, de er Happymoms

Kort nyt

4,4 millioner besøgte Stockholms skærgård

Kort nyt

Så er Visens Skib tager ud på sidste turné

Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?