fbpx

Danmarks største maritime event: The Tall Ships Races – gratis folkefest i Esbjerg og Aalborg

I juli måned vender The Tall Ships Races tilbage til Nordsøen for første gang siden 2018. Og det går ikke stille af. 

I startbyen Esbjerg forventer man over en halv millioner besøgende til en kæmpe fest på havnen, der løber over fire dage, og hvor ikke mindre end 12 nationer er repræsenteret blandt de 34 fantastiske træsejlskibe. Skibene er åbne for offentligheden alle fire dage, og hele festen med musik og anden underholdning er gratis. Den begynder den 7. juli og sidste dag er søndag den 10. juli.

Det største skib er i år polske ”Dar Mlodziezy”, der tager førstepladsen med sine imponerende 108,81 meter. Flådens mindste skib er også fra Polen, det er skibet ”Zryw”, der er 10,57 meter langt.

Besøgende vil kunne opleve et stort musikprogram med bl.a. Gnags, Birthe Kjær, Lis Sørensen og mange flere. Der vil være gadeteater, et 42 meter højt pariserhjul, trampolinland, klatrevæg, flere streetfoodmarkeder, maritimt marked og forskellige barer.

138 unge trainees mellem 15-25 år påmønstrer lørdag de forskellige skibe og sejler fra Esbjerg mod Harlingen i Holland på togtets første etape. Den næste etape bliver cruising til Antwerpen, mens den afsluttende kapsejlads fra Antwerpen til Aalborg bliver med alle sejl sat.

Flåden af verdens smukkeste skibe vil anløbe Aalborg den 4. august til en kæmpe, gratis havnefest over fire dage med boder, åbne skibe, Crew Parade gennem byen, musikkoncerter, børneunderholdning, turbåde og ikke mindst danmarkshistoriens største fyrværkerishow lørdag aften fra Limfjordsbroen.

Hver dag vil der være koncerter på havnefronten i henholdsvis Aalborg og i Nørresundby - med Birthe Kjær, Dodo & The Dodos, Ericka Jane, Tobias Rahim, Allan Olsen og TV2 og flere er på vej.

 
Kapsejlads

Cape31: Ny fuldblods racer på vej til Danmark

Kapsejlads

Volvo 29er EM åbnes med festlige toner og beach vibes

Kapsejlads

AFI 2Star flytter næste år termin

Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?