fbpx

Historiens vingesus ramte Skovshoved - få link til åben PLUS artikel

Related Articles: Kitesurfere vil erobre SølvSpileren, Sølvspileren: Rekordforsøg en realitet, YES - Det blev til en ny Sølvspiler rekord

Lørdag den 7. maj 2022 blev en historisk dag i dansk sejlport. For her blev der sat en rekord, der lukkede en epoke og åbnede en ny. De syv foil-kite-surfere, der satte ud for at erobre Sølvspiler-trofæet viste, at tiden er løbet ud for både, der sejler gennem vandet, i hvert fald når det handler om at sætte nye rekorder.

Og det blev til ny rekord som tidligere omtalt. Holdet fik noteret tiden 13 timer 28 minutter og 34 sekunder, mens hurtigste mand Johan Beckett klarede sig rundt om Sjælland på 12 timer og 3 minutter. De vilde tider og det vanvittige hold bestående af Ander Beckett, Thomas Beckett, Emil Beckett, Johan Beckett, Asger Bekett, Henrik Bærentsen og Frederik Schrøder Jørgensen blev fejret torsdag den 9. juni hos KDY i Skovshoved, hvor Bådmagasinet var vært for en festlig reception, hvor SølvSpiler-trofæet skiftede hænder fra de tidligere rekordholdere fra Carbon3 til de nye fra Ozone Race Team Danmark.

Historisk vingesus
Et historisk vingesus ramte i den grad Skovshoved havn da begivenheden løb af stablen torsdag eftermiddag. Man kunne straks fornemme det da Sten Beckett, Thomas og Anders’ far bad om ordet og fortalte om sin erobring af selv samme SølvSpiler trofæ for 44 år siden i 1978. Han var én af tre skippere, der nåede at have trofæet det første år.

Sten Beckett sejlede i en Molich X og det tog 31 timer. Også Eric og Jens Quorning var tilstede på havnen i Skovshoved. De var det tredje hold, der erobrede pokalen i 1978 - naturligvis i en flerskrogsbåd og dermed var kølbådens tid forbi i SølvSpiler-sammenhæng.

Jens Quorning havde SølvSpileren stående på Dragonfly værftet i Skærbæk i næsten 25 år, før Erik Filsøe snuppende den i en VX40 katamaran. Men kun for at miste den igen til trimaranen Carbon3 bygget af Jakob Frost og Jonas Pedersen på Tuco værftet. Med om bord da Carbon3 tog rekorden var, naturligvis, Eric og Jens Quorning.

I torsdags var de, blandt mange andre, med til ceremonien sammen med Søren Gitz og Jacob Groth. Da de gav SølvSpileren videre til Beckett klanen lukkede de samtidig epoken, hvor almindelige ikke foilende flerskrogsbåde var konkurrencedygtige i SølvSpiler-sammenhæng.

Fremtiden er på foils
Fra nu af hedder det foils, hvis man skal forbedre tiden og erobre SølvSpileren. De første der gjorde det og dermed åbnede det nye spændende kapitel var altså Sten Becketts to sønner, brødrende Anders og Thomas og deres børn, altså Sten Becketts børnebørn, Johan, Asger og Emil.

– Vi fordøjer det fortsat. Det har fyldt meget for os de seneste to år. Vi har brugt mange, mange timer på at træne og forberede os. Vi har nørdet meteorologi, teknologi, ruter, starbyer, hvor vi kunne sejle i Bøgestrømmen. Vi har trænet fysisk og i store bølger, vi har udtænkt mad- og drikke-strategier osv. osv. Nu nåede vi målet, hvilket vi fortsat bare nyder, sagde Thomas Beckett, og fortsatte

– Vi håber, at det vi har gjort kan inspirere andre til at forsøge. Selvom en foil-kite-board med udstyr koster mange penge, så er det jo småpenge sammenlignet med, hvad de både, der tidligere har holdt rekorden koster. På den måde ser vi det også som en åbning for at flere får mulighed for at forsøge sig med at slå rekorder. Ikke kun på SølvSpileren på alle andre traditionelle distancekapsejlads-baner hvor der garanteret har noteret en hurtigste tid, sluttede han.

Distancekapsejlere skal være atleter
Med den nye foil-bårne rekord, rykker nu også distancekapsejlads i en retning, hvor kravene til fysisk og udholdenhed øges markant. Man skal være i god form, hvis man vil være konkurrencedygtig. Der er fortsat meget at fortælle om rekorden og om hele SølvSpilers historie. Heldigvis har først bladet Båden iDag, der opfandt SølvSpiler-konceptet, og siden BådNyt passet godt på de gamle fotos, noter, vedtægter og statutter, så Bådmagasinet i dag har løftet arven og på fornemste vis videreført en hæderkronet institution i Dansk Sejlsport.

Teamet har skrevet en fantastisk beretning - hvor du næsten føler du er med på det foilende board. Fortællingen er publiceret i vores PLUS sektion, normalt kun for magasinets abonnenter, men i respekt for den præstation Ozone Race Team Denmark har udført, ligger beretningen åben

klik her, spænd hjelmen og læs løs. God fornøjelse.

Det bliver vist ikke svært at kåre Årets Sejlsportspræstation 2022...

 

Annonce
----------------------- 

Et online abonnement - som skabt til sommerturen

Få adgang til hele arkivet i PLUS - inklusiv, over 80 udgaver af magasinet.

 Kan opstartes og stoppes når du vil = ingen bindning

Ferietid er jo som bekendt læsetid...

egen annonce online abo
Kapsejlads

Cape31: Ny fuldblods racer på vej til Danmark

Kapsejlads

Volvo 29er EM åbnes med festlige toner og beach vibes

Kapsejlads

AFI 2Star flytter næste år termin

Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?