fbpx

Ribe: Nu får sejlerne nye broer, men et tyveri skaber skår i glæden

Inkluder i Newsletter: Ja

Ribe Sejlklub er ved at få skiftet deres bådebroer ved Ribe Kammersluse, og sejlerne kan se frem til at få endnu bedre forhold i den sydvestjyske klub.

- Vi har købt en stribe færdiglavede bådebroer, og de skal nu søsættes og sejles på plads. Vi har derudover købt en stribe brugte broer, som er blevet tilovers i Esbjerg, og dem skal vi på et tidspunkt have flyttet fra industrikvarteret til Kammerslusen, så de også kan komme på plads. Der er i alt 550 meter bro, så det er et meget stort projekt, og det bliver rigtig godt, siger formand for sejlklubben Lars Buhrkall til Ugeavisen Ribe.

16 flydebroer er blevet leveret og anlægges nu i den sydlige del af Kammerslusen. Projektet er finansieret via støtte fra Esbjerg Kommune og fonde og forventes at komme til at koste godt fire millioner kroner. Men sejlklubben med 250 medlemmer har også selv puttet penge i projektet.

Ribe Sejlklubs bestyrelse sælger brolåne-beviser á 1.000 kroner for at få økonomien til at hænge sammen. Man får pengene retur efterhånden, som betaling af kontingenter og brolejer kommer ind i kassen. Tilbagebetalingen sker ved en udlodning hver jul. 

Ud over projektet på Kammerslusen har klubben også planer om at broerne ved Skibbroen skal udskiftes inden for den nærmeste fremtid. Men byggematerialer bliver hele tiden dyrere og lægger et pres på broprojekterne i den lille sejlklub.

Tyveri i klubben
I skrivende stund indløber en trist nyhed fra Ribe Sejlklub: Syv medlemmer af Ribe Sejlklub har natten til mandag mistet deres påhængsmotorer ved et tyveri begået af ukendte gerningsmænd!

De stjålne bådmotorer lå alle låst fast til deres joller på sejlklubbens jolleplads ved klubhuset. Men de ukendte gerningsmænd har med en kraftig boltsaks eller andet værktøj klippet kæder og wirer over, som fastgjorde motorerne til bådene, og derefter forsvundet med motorerne.

Der er tale om påhængsmotorer varierende fra 4 HK til 20 HK i størrelse, og de dyreste af de stjålne motorer har en værdig af omkring 30.000 kroner.

Næstformand i sejlklubben, Henning Pedersen, fortæller til ’Ryk ind Ribe’, at tyveriet er meldt til politiet, der har været på bådpladsen for at sikre eventuelle spor.
Kilde: Ryk ind Ribe og Ugeavisen Ribe

Annonce
----------------------- 

Et online abonnement - som skabt til sommerturen

Få adgang til hele arkivet - inklusiv, over 80 udgaver af magasinet.

 Kan opstartes og stoppes når du vil = ingen bindning

Ferietid er jo som bekendt læsetid...

egen annonce online abo 

 


Galleri









Kapsejlads

Første officielle DM i singlehand sejlads er en realitet 

Kapsejlads

Sejlerlandsholdets sidste store test før OL

Kort nyt

Podcast: Ny episode - hvorfor egentlig sejle?

Havne

Christiansø Havn skal igennem kæmpe renovering

Bådudstillinger

Ancora Yachtfestival – tre intense dage

Kort nyt

Krigsveteraner får hjælp til at komme ud at sejle 

Bådudstillinger

Boat Show i Fredericia for 30. gang

★ Artikel

★ Sejlads i det nye klima

Kort nyt

Tyveri lammer driften af historisk skib i Helsingør





Udvalgte artikler *