fbpx

GPS-alarm virkede: To mænd anholdt i Sverige

Related Articles: Svensk bådindustri kræver forbedret identifikation af båden
Inkluder i Newsletter: Ja

To bådtyve blev i forrige måned pågrebet af svensk politi. 

De to tyve var i færd med at afmontere mindst fem bådmotorer i skærgården i Gryt i Sydsverige, da en bådejer blevet vækket af sin alarm på sin båd-gps-app om natten, mens han og partneren sov på deres gård uden for Katrineholm.

Indbygget i mobil-appen er et såkaldt geofencing, som betyder, at alarmen går, hvis båden bevæger sig uden for et bestemt område. Klokken var 00.40, da alarmen lød, og bådejeren var først i tvivl, om det måske var en fejl, men valgte alligevel at ringe til politiet, der sendte mere end en patrulje til stedet. 

Ved hjælp af gps-koordinaterne var bådejeren i stand til at guide dem korrekt. Fremme ved anløbsbroen kunne politiet konstaterer, at tovene til fortøjningen var blevet kappet, og at båden var væk.

Med hjælp fra en politihund blev en mand i tyverne anholdt, efter han havde gemt sig i sivene. Han havde ingen sko på. Kort efter blev en 35-årig mand anholdt i en varevogn. På det tidspunkt havde de to mænd allerede stjålet fem både og begyndt at afmontere bådmotorerne, som de øjensynligt ville køre bort med i deres varevogn, der havde falsk nummerplade, og hvor politiet fandt svømmefødder og sedler med koordinater på stedet. 

De to mænd er fra Litauen, og værdien af ​​de stjålne varer er opgjort til cirka 1,6 millioner svenske kroner. I sidste uge blev de to mænd idømt fængsel ved Norrköpings tingret og de fik begge tildelt et år og fire måneders fængselsstraf. Retten vurderede, at det var et nøje planlagt tyveri og kategoriserede det derfor som groft tyveri.

Den 35-årige har ikke tidligere været straffet, modsat den 22-årige, som har tidligere domme i Litauen. 
Kilde: Svt Nyheter Öst og På Kryss









Kapsejlads

Første officielle DM i singlehand sejlads er en realitet 

Kapsejlads

Sejlerlandsholdets sidste store test før OL

Kort nyt

Podcast: Ny episode - hvorfor egentlig sejle?

Havne

Christiansø Havn skal igennem kæmpe renovering

Bådudstillinger

Ancora Yachtfestival – tre intense dage

Kort nyt

Krigsveteraner får hjælp til at komme ud at sejle 

Bådudstillinger

Boat Show i Fredericia for 30. gang

★ Artikel

★ Sejlads i det nye klima

Kort nyt

Tyveri lammer driften af historisk skib i Helsingør





Udvalgte artikler *