fbpx

Roskilde Sejlklub med eminent 'Tour-gimmick'

Inkluder i Newsletter: Ja

Tour-feberen raser i Domkirkebyen, og alle indbyggere har fokus på at få byen placeret solidt på verdenskortet, når Tour-starten går i Roskilde den 2. juli.

Dette gælder også til søs, hvor byen har nogle uomtvistelige fortrin med den smukke fjord nedenfor den gamle domkirke, vikingeskibsmuseet og byens 1000-årige maritime historie. 

Disse elementer forenes med et fikst greb af Roskilde Sejlklub, når fire af klubbens sportsbåde sejler formationssejlads med spilere med Tour de France design til glæde for verdenspressen, der vil svæve i helikoptere over byen. De flotte, iøjnefaldende og stærkt fotogene spilere vil bidrage til at markere sejlsporten og Danmark som stolt sejlernation overfor 3,5 mia. seere i 190 lande - det her er ganske enkelt genialt godt fundet på, sådan. 

Roskilde Sejlklub har nemlig investeret i denne helt ny sejlgarderobe til de fire ens sportsbåde, J80’erne, så spilerne (eller rettere genakkerne) signalerer Tour de France.

"Vores nye spilere er henholdsvis gule, grønne, prikkede og hvide – sidstnævnte med Tour de France logo," udtaler Roskildes Sejlklubs formand Normann Sloth, og fortsætter - "vi stod under alle omstændigheder overfor at skulle have nye sejl, så han tænkte, at prikkede sejl, det var aldrig set før, og i kombination med et gult sejl a la den gule førertrøje, grøn point trøje plus Tour de France logoet, så vil der ikke være et øje tørt, når verdenspressen kommer til Roskilde." 

Kommunen har en lille Tour de France pulje, som klubben har søgt, og den har delvist betalt merudgiften til spilerne.

Normann Sloth formand for Roskilde Sejlklub og & idemand bag de nye Tour de France sejl:

På Stændertorvet i Roskilde har byen fire køer stående med Tour de France design. De er fine, men de har ikke udpræget lokal tilknytning. Roskilde har til gengæld en lang og stolt maritim tradition, der strækker sig fra vikingetiden og op til Roskilde Sejlklubs som regerende danmarksmesterskab i sejlsportens superliga. Hertil kommer Danmarks handelsflåde der er en af verdens største.

Derfor mente jeg det ville være mere relevant at vise verden den side af Danmark og Roskilde. Så jeg fik ideen til de fire Tour de France sejl. Roskilde Kommune, DGI og Danske bank har alle været begejstret for ideen og har hjulpet os med midler til at investere i vores nye Tour de France sejl, overtræksveste i samme design og til div. formidlingsmateriale. Sejlklubben har dog selv lagt de største midler i de nye sejl, som vi naturligvis også vil benytte fremover. Efter touren kan vi benyttes dem til at markere div. sejladsindsatser som den gule som fører båd, den grønne som point båd, den hvide som ungdomshold og den prikkede bjergspiler som ”op af bakke” hold.

Vi forventer naturligvis at Tour de France helikopter filmer over fjorden på dagen hvor de er Tour Start i Roskilde og får nogle flotte optagelser af en fjord hvor både vikingeskibe og vores Tour de France sejl vil markere Danmark som søfartsnation og Roskilde som sejlerlokation.

normann sloth
Normann Sloth, formand for Roskilde Sejlklub, som har lavet et genialt Tour-stunt. Der vil helt sikkert blive zoomet ind fra Tour-helikopteren, når starten på Tour de France går den 2. juli. Klubbens J/80ere vil pryde Roskilde Fjord, med Tour genakkere. 

 

 


Galleri









Kapsejlads

Sejlerlandsholdets sidste store test før OL

Kort nyt

Podcast: Ny episode - hvorfor egentlig sejle?

Havne

Christiansø Havn skal igennem kæmpe renovering

Bådudstillinger

Ancora Yachtfestival – tre intense dage

Kort nyt

Krigsveteraner får hjælp til at komme ud at sejle 

Bådudstillinger

Boat Show i Fredericia for 30. gang

★ Artikel

★ Sejlads i det nye klima

Kort nyt

Tyveri lammer driften af historisk skib i Helsingør

Kapsejlads

Vegvisir Race Nyborg afvikler også eSejlsport finalen





Udvalgte artikler *