fbpx

L4 Trifork: Fuld fokus én rekord - Jens Dolmer fortæller...

Related Articles: RORC-Transatlantic: Favorit krydser mållinjen som første kølbåd , RORC-Transatlantic: Gyserafslutning venter - Plack Pearl afmastet!, RORC-Transatlantic: L4 Trifork i mål som to'er - opdateret med video, RORC-Transatlantic: Maserati snyder alt og alle - L4 Trifork smider føringen..., Triforks genistreg sikrer dem solid føring - se video...   
Den danske modificerede VOR 70er L4 Trifork kom tilbage til Danmark i sidste måned. Den havde været en tur over Atlanten, da den deltog i RORC-sejladsen RORC Trans Atlantic Race. Efter at have ligget i spidsen af alle kølbåde endte det med målgang som anden kølbåd i mål, kun slået af den nye 100s racer Comanche. 
 
Er klar i GRDR-havnen Esbjerg
Nu ligger båden i Garmin Round Denmark Race starthavnen Esbjerg. Men det er ikke for at deltage i Garmin Round Denmark Race offshore, der starter 15. juni. Der imod starter Trifork deres rekord-kampagne med deltagelse i den tyske sejlads Pantaenius Rund Skagen Race, der starter 6. juni på Helgoland. Mållinjen er ud for Strande ved Kiel. Distancen er 510 sømil - næsten en sprint distance sammenlignet med både Garmin Round Denmark Race inshore (650 sømil) og offshore (760 sømil). 


– Vi tager den som første af en serie på tre sejladser, hvor vi agter at slå de eksisterede rekorder, fortæller skipper Jens Dolmer, der håber kraftig vind fra øst eller vest, så man undgår at skulle krydse. 

– Hvis vi får noget, der bare minder om vores tur hjem fra Caribien i sidste måned kan jeg garantere, at der bliver sat rekord, siger han med reference til transportsejladsen på 4200 sømil som tog 12 døgn, hvilket giver et gennemsnit på knap 15 knob fra havn til havn. 
 
Vil fravriste Bouwe Bekking rekorden
Efter turen til Strande kommer båden til Aarhus, som kan betragtes som hjemhavn, da ejer Jørn Larsen bor her. Den skal på land og gøres klar til yderligere to rekordforsøg senere på året. Den ene er KDY Danmark Rundt inshore den anden er Garmin Round Denmark Race offshore. 


– Jørn og er jo medindehavere af den rekord som Bouwe Bekking satte med VO60eren Childhood II i 2020. Nu satser vi på at tage den så vi har den alene. Vi kunne også have forsøgt med en deltagelse i fleetracet der starter medio juni, men det er for risikabelt i det lune fulde junivejr i forhold til den rekord vi vil erobre fra Bouwe. Derfor går vi i venteposition til september/oktober, så vi er klar til den helt rigtige lavtrykspassage, siger han. Skal det ske skal de sejle de 780 sømil som offshore rekordbane-distancen lyder på hurtigere end  70 timer 24 minutter og 21 sekunder. 

Kan ses i Aarhus under GRDR
Det tyske Rund Skagen Race kommer til at fungere som en træningssejlads, hvor også rollerne om bord skal afprøves og båden testes i konkurrence-mode i danske farvande. Og mon ikke det kommer til at gå godt. For der er masser af erfaring om bord på bådens 10 mand store besætning. Jens Dolmer fortæller, at når man lægger det hele sammen, så har besætningen samlet set 20 Volvo Ocean Race deltagelser og tre America’s Cup.  


Båden kan altså ses på land i Aarhus under Garmin Round Denmark Race. Det bliver i den jyske hovedstad foreløbig frem til The Ocean Race kommer til Aarhus i maj 2023. Jens Dolmer og Jørn Larsen håber, at de med VO70’erens tilstedeværelse i Danmark kan bidrage til at øge interessen for ægte offshore kapsejlads og udelukker ikke at der kommer flere sejladser og dermed rekordforsøg på “to do listen”. 

Der er mere information om og tilmelding til Garmin Round Denmark Race på www.rounddenmarkrace.com
 Kapsejlads

Cape31: Ny fuldblods racer på vej til Danmark

Kapsejlads

Volvo 29er EM åbnes med festlige toner og beach vibes

Kapsejlads

AFI 2Star flytter næste år termin

Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?