fbpx

Danmarkshistorie: I mål efter 54 dage - en vild tur!

Related Articles: Jeg drømmer om at føre en armada af sejlende, padlende og roende danskere gennem foråret

Casper Steinfath kom i mål i går onsdag om aftenen, hvor han blev modtaget af familie, venner og borgere, som var troppet op ved Cold Hawaii i Klitmøller på den jyske vestkyst.

Den 28-årige professionelle Stand Up paddler har de seneste 54 dage padlet hele vejen rundt om Danmark på et Stand Up Paddleboard – en bedrift, som ingen før ham har præsteret. Fra stranden blev en storsmilende Casper Steinfath båret i guldstol af vennerne. 

Casper Steinfath er seks gange Verdensmester og fire gange Europamester og to gange Redbull Heavy Water Champion. Ligesom han har krydset både Kattegat og Skagerak på boardet. Blot for at nævne nogle af hans seneste præstationer som paddler.

Denne gang tilbagelagde han over 1400 kilometer på 54 dage, og det har sat sig med smerte i skuldrene, ustabile knæ og en generel sløv følelse. 

- Jeg havde drømt om at komme helt bombet i mål, og det tror jeg, at jeg får lov til i dag, fortalte han onsdag til TV 2, da han stadig var på søen på vej frem mod målet. Og han tilføjer: - Der var eufori i morges over, at jeg er ved at være der, og drømmen går i opfyldelse, men det er også vemodigt, at det stopper lige om lidt. Jeg føler, at jeg først lige er kommet i gang.

Han startede fra Klimøller den 2. april og oplevede snestorm på turen fra Løkken til Hirtshals. Vind og kulde bed i ansigtet og stivnede hans fingre. Han rundede derefter Skagen, kom til Aarhus. Næste mål var at krydse over til Sjællands Odde. Videre til blandt andet København og Møns Klint, sydpå til Femø – krydsede over land ved den dansk tyske grænse ved at gå tværs over Sønderjylland med SUP-boardet på en cykelvogn. Og endelig op langs vestkysten mod Klitmøller. Flere gange har Casper Steinfath været godt medtaget lige fra tordenvejr til bagende sol, når han har trukket sit board i land for dagen efter mange kilometer på vandet. 

- Det har været meget vildere, end jeg havde drømt om, siger han til TV 2.

På Facebook-siden Surf-klubben NASA, Cold Hawaii – fortælles der i videoer om Casper Steinfaths tur, og blandt andet, at den sidste dag var hans bedste med glæden ved at have gennemført og al den støtte, som han har modtaget fra danskere generelt og alle dem, som ventede ved klubhuset i Klitmøller i går aftes. 

Undervejs har andre SUP-entusiaster gjort ham selskab på vandet. Det gjaldt blandt andet på turen til Aarhus, hvor en stor flok sejlede ind i havnen med ham.
Kilde: TV 2

 


Galleri
Kapsejlads

Cape31: Ny fuldblods racer på vej til Danmark

Kapsejlads

Volvo 29er EM åbnes med festlige toner og beach vibes

Kapsejlads

AFI 2Star flytter næste år termin

Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?