fbpx

Svanemøllens Vandfestival ser dagens lys - gratis festival for alle aldre

Related Articles: Sejlerdating.dk – det giver så meget mening !

Fra på torsdag, den 26. og fire dage frem til og med den 29. maj - der afholdes Svanemøllens Vandfestival for allerførste gang. Alle foreninger i Svanemøllehavnen inviterer til sjov for hele familien under temaerne Havmiljø, Vandsport og Bæredygtighed. Der vil være musik, yoga, debatter og selvfølgelig mulighed for at prøve alt fra træbåde til kajakker – og meget, meget andet. Arrangementet er gratis og for alle aldre.

Det seneste halve år har kapsejlerne Pernille Øvre Christensen og Charlotte Andersen brugt på at stable en kæmpe festival på benene i Svanemøllehavnen. Anledningen er, at den kommende havnetunnel, Nordhavnstunnelen, snart ændrer det idylliske område til en byggeplads:

”Vi vil gerne vise vores naboer, at vi er her, og at vi står sammen, selvom området forandres over de næste år,” fortæller Charlotte Andersen og fortsætter: ”Derfor har vi skabt Svanemøllens Vandfestival. For at kickstarte et samarbejde på tværs af vandsport og for at trække de lokale ned til en god oplevelse omkring alle de vidunderlige aktiviteter, der er i, ved og på vandet.”

Både Pernille og Charlotte arbejder hundrede procent frivilligt med festivalen, som er støttet af By og Havn, Østerbro Lokaludvalg, Københavns Kommune og private sponsorer.

Morgenyoga, vinterbadning, kapsejlads og havfrue
Festivalen byder på en lang række aktiviteter på havnen torsdag, fredag og lørdag i Kristi Himmelfartsferien. Alle aldre tilgodeses, når havnen temainddeles i zoner som bl.a. Børnezonen, Stævnezonen og Namastezonen. I sidstnævnte zone kan man blandt andet komme til morgenyoga og gå i saunatønde hver morgen – og til børnene vil der være alt fra affaldsindsamling med præmier til havfrue og tryllekunstner. Der er selvfølgelig også mulighed for at prøve sit sejlergen, at bade og at opleve kapsejlads på nært hold, når Sejlsportsligaen gæster havnen. Sidst men ikke mindst kan alle deltage i Svanemøllens Vandfestivalstafet med quizzer om havet og aktiviteter i vandet.

Nabiha, Pato Siebenhaar og Lasse Wulff på programmet
Det hele er samlet under temaerne havmiljø, vandsport og bæredygtighed. På programmet er også talks om blandt andet spildevand i Øresund, havnens fremtid efter Nordhavns byggeriet, og hvad virksomhederne gør for at ’walk the talk’ inden for bæredygtige produkter. Fokus er, at vi alle er i gang med en transformation:

”Det er vigtigt for os, at vi ikke er frelste. Vi er alle på vej, vi ønsker alle at blive klogere og forbedre vores og havenes fælles fremtid,” fortæller Pernille, der har kurateret alle talks og til dagligt arbejder hos Klimarådet. 

Danske Lasse Wulff Hansen kommer også forbi og fortæller om sin 55-dage-lange solotur over Atlanterhavet i robåd, og musikprogrammet byder på store navne som Nabiha, DJ Pixie og DJ Pato Siebenhaar. - Vel mødt.

img 5390 2
Pernille Øvre Christensen og Charlotte Andersen har brugt det seneste halve år på at arrangere Svanemøllens Vandfestival - fra torsdag går det løs.
Kapsejlads

Cape31: Ny fuldblods racer på vej til Danmark

Kapsejlads

Volvo 29er EM åbnes med festlige toner og beach vibes

Kapsejlads

AFI 2Star flytter næste år termin

Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?