fbpx

Video: Volvo Pentas nye hybrid-elektriske fartøj testes ved Svalbard

Volvo Penta, Marell Boats og den arktiske turismeoperatør Hurtigruten Svalbard fejrer i disse dage lanceringen af ​​et nyt banebrydende Volvo Penta-drevet hybrid-elektrisk fartøj. Båden er er specielt designet til at sejle i arktiske farvande og er nu sat ind på sightseeingture ved Svalbard i den netop begyndende højsæson, som er maj-oktober.

Den første kommercielle tur i ”Kvitbjørn” afgik fra Longyearbyen på Svalbard – verdens nordligste by, kun 1300 km fra Nordpolen i begyndelsen af maj. Turisterne om bord var blandt de første i verden til at opleve Arktis med dette niveau af stille sejlads med elektrisk motor, så man bogstavelig talt kunne høre lyden af ​​gletsjerisen i vandet og hvalrosserne ånde ifølge pressemedier, som var med på turen.  

Båden er en svenskbygget patruljebåd, Marell M15 på knap 15 meter, hvor den største udfordring var at montere batteripakkerne sammen med de dobbelte dieselmotorer inde i skroget uden at gå på kompromis med bådens håndtering, balance og sødygtighed - samtidig med at agterdækket skulle holdes åbent og på ét niveau. 

Ifølge Volvo Penta er det planen at industrialisere systemet, så enhver bådebygger fremover kan følge et sæt detaljerede instruktioner for at installere systemet. ”Kvitbjørn” drives af en komplet ror-til-propel Volvo Penta twin D4-320 DPI Aquamatic hybrid-elektrisk løsning. Og med en topfart på 30 knob, en marchhastighed på 24 knob og en rækkevidde på 500 sømil og ikke mindst den driftmæssige sikkerhed, vil der fra Volvo Pentas side også blive sigtet på segmentet for fritidsbåde i fremtiden.
Kapsejlads

Cape31: Ny fuldblods racer på vej til Danmark

Kapsejlads

Volvo 29er EM åbnes med festlige toner og beach vibes

Kapsejlads

AFI 2Star flytter næste år termin

Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?