fbpx

Morsø Sejlklub & Marina et skridt nærmere til at få nyt klubhus

Sejlklub og søsportscenter har nu fundet hinanden: Kold luft er afløst af forsoningens vinde mellem Morsø Kommune og Morsø Sejlklub & Marina, skriver Nordjyske.

Splittelsen skyldtes, at sejlklubben så sent som sidste efterår ikke ville være med i kommunens storstilede byggeplaner for et oplevelses- og søsportscenter i Nykøbing, der efter planen skal stå færdigt i 2025. Og kommunen ville ikke påføre sit eget projekt konkurrence ved at give sejlklubbens planer om nyt klubhus en anbefaling, der ville kunne bruges som blåstempling over for de fonde, som klubben ville søge støtte hos.

- Det, vi havde problemer med, var ikke at samarbejde, men hvis vi skulle være en del af et byggeri, som dengang var planlagt til at ligge ved siden af vores klubhus på Holmen. Vi frygtede, at det ville gå ud over vores klubliv og den frivillighed, vi er baseret på. Nu er der nye toner. Nu er der ikke længere lagt op til et fysisk samarbejde, men derimod omkring tilgangen af unge mennesker, og det vil vi meget gerne være med i, siger Jørgen Dahlgren, der er klubansvarlig i bestyrelsen for Morsø Sejlklub & Marina til Nordjyske.

Morsø Kommunen har netop udsendt en pressemeddelelse om et samarbejde mellem parterne om det kommende oplevelses- og søsportscenter.

Både sejlklub og lystbådehavn og det kommende center bliver dele af den nye samlede plan for Nykøbings havneområde. Parterne vil ikke søge penge til det samme, men til dele af en samlet plan, og når kommunen går ud og søger støtte til det nye center, vil man nævne sejlklubben som en aktiv partner.

- Det kommende center skal være en fødekæde for de involverede klubber. Det kommer til at være et mødested for en hel masse børn og unge helt op til ungdomsuddannelserne. Og hvis den interesse for friluftsliv på fjorden og maritim sport, som centrets undervisning vækker, holder ved, er det meningen, at de unge skal fortsætte ude i klubberne, slutter Ellen Philipsen Dahl, som er ny formand for styregruppen for oplevelses- og søsportscentret.
Kilde: Nordjyske.dk

Læse mere om projektet på Nordjyske her.

billede4 1024x512
Kapsejlads

Cape31: Ny fuldblods racer på vej til Danmark

Kapsejlads

Volvo 29er EM åbnes med festlige toner og beach vibes

Kapsejlads

AFI 2Star flytter næste år termin

Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?