fbpx

A-Cat: Ren overlevelsessejlads blev til champagnesejlads

Mandag kunne du læse om det store vellykkede Grand Prix som Kaløvig Bådelaug lagde faciliteter til  - A-Cat-sejlerne var også på plads, og de fik - som mange andre sejlere denn lørdag - vind lige omkring grænsen for en A-cat. Men de er jo sejlglade de kære A-Cat sejlere, så der var nogle få stykker, som vovede sig ud alligevel.

Som forventet, galt det primært om at holde båden oprejst og undgå materielle skader - Thomas Paasch måtte da også en tur i vandet, da hans båd kæntrede i en bomning.

Enkelte gange blev der foilet det første stykke efter topmærket, men længere ned på banen var det for risikabelt, så der var det bare at sidde inde i båden. Efter to sejladser fik dem der var på vandet nok, og besluttede kollektivt at sejle ind.

Fra overlevelse til champagne
Søndagen blev en fantastisk dag, og helt perfekt til den 75 kg lette A-cat. Med 4-8 m/s kunne A-cat´tens potentiale udnyttes fuldt ud. Der blev sejlet meget mere taktisk, og der blev både foilet på kryds og slør, med hastigheder op til 24 kn.

Det blev til i alt syv sejladser med Thomas Paasch på førstepladsen, Peter Boldsen på anden- og Frederik Stage-Nielsen på tredjepladsen.

Skulle du forøvrigt være interesseret i at sejle A-cat, så besøg Aarhus Foiling Days d. 28. - 29 maj. og så lige som bonus info, kan vi da godt lige nævne - at der faktisk en konkurrencedygtig A-cat til salg her i danmark.


Galleri