fbpx

Tallship: Verdens smukkeste sejlskibe vender tilbage til Aalborg - se galleri

I begyndelsen af august vil mindst 40 af verdens smukkeste sejlskibe lægge til kaj i Aalborg og Nørresundby under ’The Tall Ships Races 2022’. Og det kommer ikke til at gå ubemærket hen. Der er lagt op til nogle forrygende festdage, når de imponerende træskibe lægger til kaj fra den 4.-7. august 2022.

Arrangørerne forventer over 40 deltagende skibe fra hele verden og propfyldte havnefronter med tusindvis af besøgende, der får sommerstemningen og forhåbentlig også sommervejret helt i top. Aalborg er klar med åbne skibe, koncerter, boder, underholdning og afslutningsvist danmarkshistoriens største fyrværkerishow fra Limfjordsbroen.

Åbningen af de fire festdage sker torsdag den 4. august kl. 17 på Honnørkajen. Hver dag kan man opleve koncerter på havnefronten i Aalborg og på havnefronten i Nørresundby - med Birthe Kjær, Dodo & The Dodos og TV2 med flere.
Der bliver børneområde ved Hedegaard, Nørresundby. Torsdag, fredag og lørdag vil der hver dag være børneunderholdning fra scenen med Motor Mille, Ramasjang Mysteriet, MGP 2022 og Michael Back.

Der indsættes to shuttlefærger så det bliver nemt at komme mellem havnefronterne. Bertha-K sejler fra Goliats bro (lige øst for Limfjordsbroen) til Festpladsen i Nørresundby (ved Havnegade), mens Egholm II sejler fra Østre Havn til Stigsborg Brygge.

Det er sjette gang, at Aalborg er vært for den internationale kapsejlads ’The Tall Ships Races’, og igen i år er der Crew Parade gennem byen med besætningsfolk fra hele verden - det sker fredag den 5. august.
Lørdag den 6. august slutter af med danmarkshistoriens største fyrværkerishow fra Limfjordsbroen kl. 23.15. Og så endelig til allersidst er der Parade of Sail søndag den 7. august fra kl. 13-15, når skibene forlader Aalborg.

Ruten
På nuværende tidspunkt er der tilmeldinger fra 14 klasse A-skibe, 9 klasse B-skibe, 4 klasse C-skibe og 6 klasse D-skibe. Foruden Aalborg er Esbjerg, Harlingen og Antwerpen valgt som værtshavne. Det betyder, at Tall Ships Races 2022 begynder i Esbjerg den 7. juli, hvorfra ruten går sydpå gennem Nordsøen til Harlingen, Holland, som en del af et spændende Race One.

Turen fortsætter derefter til Antwerpen i en mere afslappet krydstogtstil med kystsejlads, hvorefter Race Two vil tage flåden nordpå igen i en rigtig head-to-head kapsejlads over mod den engelske kyst, over Nordsøen og Skagerrak til de fire festdage i Aalborg.

I år er 100 unge mellem 15 og 25 år med om bord på de deltagende skibe fra Antwerpen til Aalborg. Tilmelding til at få en plads om bord går gennem ”The Tall Ships Races Aalborg”, og der er en egenbetaling på 2.500 kr. Tilmeldingen lukkede dog allerede i januar, men der er oprettet en venteliste, hvis nogle skulle falde fra. 

Blandt de deltagende skibe i klasse A finder man blandt andre, polske Dar Mlodziezy, danske LOA og Georg Stage, indiske Tarangini, Shabab Oman II fra Oman og hollandske Wylde Swan - se mere om TSR her

Se fotos i galleriet herunder.

★ Artikel

★ Brint banker på som grønt brændstof til søs

Kapsejlads

Palby Fyn Cup: 134 lange sømil

Kort nyt

Podcast: Højskoleelever har sejlet Danmark rundt

Kapsejlads

Classic Fyn Rundt - og andre, forlænger fristen

The Ocean Race

Krænkelsessag stoppede Kevin Escoffier

The Ocean Race

Highlights fra søndagens In-Port race

Kapsejlads

SRSW: Tæt pakket program til årets sejlerfest

Udvalgte artikler *