fbpx

Kvinder trækker kvinder

Kun 24 procent af medlemmerne i danske sejlklubber er kvinder. Men noget tyder på, at Camilla Geisler Ritzau, instruktør i KDYs sejlerskole i Rungsted, har fundet en formel, der virker: Hold for kvinder på 40+ der opdager, hvor sjovt det er at komme på vandet.

I de senere år er stadig flere voksne kvinder begyndt at melde sig til dueligheds-sejladserne i de danske sejlklubber. Altså kvinder der har passeret 40 og nu oplever, at de får det overskud, der giver dem lyst til at lære at sejle. De har pludselig fået mere tid og kan få det til at passe med både børn og arbejde.

”Det er typisk for kvinder i vores alder. Børnene er blevet ældre, nu skal vi til at lære,” siger Camilla Geisler Ritzau. Hun er instruktør i KDYs instruktørkorps i Rungsted, som sidste sæson havde tilmeldt 31 mænd og 49 kvinder. KDY er Danmarks største sejlklub og nok blandt dem, som er bedst repræsenteret af kvindelige instruktører. I afdelingerne i Rungsted og Skovshoved er der 10 kvindelige og 35 mandlige sejlinstruktører.

De senere år har Camilla Geisler Ritzau primært undervist kvinder i sejlklubbens J80ere. For omkring 10 år siden tog hun selv duelighedsbevis, og få år efter dét begyndte hun at sejle kapsejlads.

Her til og ikke længere, artiklen kan læse i sin fulde længde med login

576 kvinder

Artiklen er fra Bådmagasinet #576