fbpx

BÅD 577: Seneste udgave på gaden

Så er vi igang - mange både er kommet i vandet, og dem som stadig står på land, vil nok inden for de kommende uger blive søsat, sæsonstarten er i fuld sving.

Fuld sving, det har der også været på redaktionen, og vores kære layouter af magasinet Inger har tryllet - en ny og super varieret udgave ser dagens lys. 

Som traditionen tro, får du her på udgivelsesdagen - torsdag i uge 18, mulighed for at smugkigge på udvalgte artikler i #577 - husk - det er kun et udpluk af de 100 sider som det samlede magasin udgør. 

Magasinets abonnenter, som har oprettet deres dertilhørende profil-adgang, har den seneste uges tid kunne læse magasinet online - Du kan, som ny abonnent, starte med et yderst favorabelt Introtilbud - læs mere her. 

Vær opmærksom på, dit abonnement også giver adgang til PLUS sektionen. Her finder du artikel-arkivet, samt udgaver af magasinet helt tilbage fra 2015. Som abonnent får du også adgang til at handle i det mega store 50-års arkiv, som gemmer på over 11.000 artikler, tilbage fra de glade Sejl & Motor samt BådNyt dage - vi kalder det Danmarks Maritime Rigsarkiv.

Inspirerende artikler i BÅD 577:

Her i vores gennemgang af et lille udpluk, af artikler du finder i seneste udgave, der starter vi med at se nærmere på design. Øyvind Bordal har talt med folk inden for branchen som netop ved - Hvorfor ser din båd sådan ud? Sammenligner du med ældre både, så må vi jo indrømme - Jo, der er sket en hel del i den maritime verden

573 ishøj

 Vi bliver på vandet - Troels Lykke har sejlet Bavaria SR36 - som ofte når Bavaria sender nye både på markedet, så sælger de godt. Dette gælder også for denne model, som der allerede er solgt over 100 af på kort tid. 

Vindskift  

 

På side 53 kan du læse om elektrificeringen til søs lader (undskyld) vente på sig. I bilens verden er elektrificeringen pisket frem - blandt andet af lovgivningen. I bådens verden går det langsommere, og eldrift er lige nu et lille grønt skvulp, på et ellers stort sort marked. Jens Høj har set nærmere på udfordringen

Mad om bordSå når vi frem til en af de artikler vi bare ved tager kegler. Henrik Hansens serie 'Både for enhver' ser i denne udgave på fem populære valg som første båd. Vi bliver ofte beskyldt for udelukkende at skrive om 'de dyre både' - men der findes ikke mange værfter som bygger mindre både længere, så vi bevæger os - naturligvis, fristes vi til at skrive - på brugtbåds markedet. Men sejlglæden, den er stadig i top

ib kunøe

 

Sommerturen nærmer sig - Malene Gude serverer fem svenske stjerner til Bohuslän området. Få inspiration til hvor lige præcis du skal stoppe op på disse populære kanter. 

ORCA_nydreng_iklassen

 

Sig navnet Jefa...Har du på et tidspunkt styret en sejlbåd, så har du med stor sandsynlighed benyttet - uden at du måske ved af det, et system fra Jefa - i dag ejet af BSI i Haderselv. Læs dybdegående portræt af den succesfulde danske virksomhed.
300 meter

Man skal holde hvad man lover! Østrigske Sunbeam får på hattepulden - Morten Brandt er bestemt ikke tilfreds, og vi stiller egentlig spørgsmålet: Hvad gik galt? 

Søsportens Sikkerhedsråd

 
Det er mere end 100 år siden skibet forsvandt - men for få måneder siden blev det fundet på tre kilometers dybde, af en robot. Læs om Polarskibet Endurances forlis ved Antarktis, og ikke mindst om hvordan det blev fundet.

Shopping

 

Bådmagasinet testede som nogle af de første tilbage i 2020 det nye navigationssystem Orca - her to år efter, tjekker vi op på - hvordan nogle af de efterspurgte funktioner fungerer i dag. Vi har talt med folkene bag... 

573 julegaver

Tredje artikel i serien fra de hollandske værfter. En båd der sørger for arbejde til hele 300 mand i tre år, der er immervæk en sjat! Kom med på denne eksklusive 'tur' - hvor vi blandt andet var forbi Royal Hakvoort-værftet der bygger både helt uden for alm. sejlers rækkevidde - men, der findes også nye både, med et design der tiltrækker yngre målgrupper, til helt andre priser

Frauscher

  

Rigtig god læselyst...

Skulle du få lyst til at modtage Bådmagasinet, fast leveret 8 gange om året, kan du bestille dit abonnement her. Du får en 'smagsprøve, de første 3 udgaver for kun 149,- og du binder dig ikke...Dit abonnement giver også adgang til vores PLUS sektion her på sitet, PRØV DET I DAG.