fbpx

Fartbegrænsninger II: Kan du navigere i 'junglen' af love?

Inkluder i Newsletter: Ja

I forrige udgave af Bådmagasinet skrev vi om, hvor svært det kan være at finde information om fartbegrænsninger og øvrige særregler i danske farvande. Uden vej og byskilte skal information om regler findes et andet sted, og det kræver en stor portion tålmodighed og research, når det, du søger, ligger spredt på mange hjemmesider. Giver det mening, at det i 2022 kræver et diplom i research for at kunne skabe et overblik over regler, du har et ansvar for at kende? Nej, men der er en forklaring, og vi arbejder på en løsning.

Kan sejlerne navigere i informationerne?
De internationale søvejsregler tillader, at et land har særlige nationale regler, hvis reglerne er fastlagt af en national myndighed. I Danmark har vi, udover nationale regler, også en række lokale regler i vores indre farvande.

Uanset om du har sejlbåd eller motorbåd, så findes der særregler gældende for dig. Og når f.eks. sommerferien, turen til Limfjorden, Roskilde Fjord eller det Sydfynske Øhav skal planlægges, så bør det – med al den teknologi, vi har i dag – være muligt hurtigt at kunne skabe et overblik over de regler, du som sejler skal overholde.

En undersøgelse i Facebookgruppen “Tursejlads & Sejlsport” med mere end 35.000 medlemmer har vist, at over 30% mener, det er svært at finde information om fartbegrænsninger og øvrige særregler i danske farvande. Nogle har til og med forsøgt, men har givet op. Over 50% af de deltagende i undersøgelsen har aldrig forsøgt at finde informationen. Det kan være et udtryk for, at mange slet ikke er klar over, at der findes “et hav” af særregler i de danske farvande, som de skal kende til.

Hertil og ikke længere, artiklen er for magasinets abonnenter...

Log ind, og læs artiklen i Bådmagasinet 577 - klik på artikel-opslaget herunder. 

søkort 2




Seneste nyheder





Kort nyt

Podcast: Ny episode - hvorfor egentlig sejle?

Havne

Christiansø Havn skal igennem kæmpe renovering

Bådudstillinger

Ancora Yachtfestival – tre intense dage

Kort nyt

Krigsveteraner får hjælp til at komme ud at sejle 

Bådudstillinger

Boat Show i Fredericia for 30. gang

★ Artikel

★ Sejlads i det nye klima

Kort nyt

Tyveri lammer driften af historisk skib i Helsingør

Kapsejlads

Vegvisir Race Nyborg afvikler også eSejlsport finalen

Sejlsportsliga

Sailing Champions League: KAS var få point fra cuttet





Udvalgte artikler *