fbpx

Data fra mere end 70.000 sejlture viser sjove tendenser

Inkluder i Newsletter: Ja

Danskere er de langsomste sejlere i Skandinavien! Det tyder det i hvert fald på ifølge en ny opgørelse fra Skipperi båddelingstjeneste. I opgørelsen sammenlignes data fra mere end 70.000 sejlture og viser blandt andet at danskere er de langsomste sejlere i Skandinavien, men også at kvinder generelt laver færre skader end mænd.

“Med den største flåde af delebåde i Skandinavien er Skipperi i en unik position til at vise tendenser og karaktertræk ved sejlere på tværs af de forskellige Skandinaviske lande. Vi har indsamlet data fra vores mere end 300 både, og ved at bruge de samme bådtyper i alle lande, har vi et godt grundlag for sammenligning”, udtaler Bo Hilding, CEO af Skipperi Danmark i en pressemeddelelse.

I den nye opgørelse kan du finde mange sjove facts om de skandinaviske sejlere i tjenesten. Blandt andet at den gennemsnitlige sejltur på tværs af alle lande er 17 sømil, at mandlige skippere rammer sten 7% oftere end kvindelige sejlere, og at danskere er de langsomste sejlere i Skandinavien med en gennemsnitsfart på 7,6 knob mod Finnernes 9,7 knob. Den mest populære dag at sejle blandt Skipperi medlemmerne sidste år var den 17. juli, hvor der var høj sol, 22 grader og 5 m/s - what's not to like?

Opgørelsen har også vist, hvilke steder i Skandinavien båddelingstjenestens sejlerne oftest er gået på grund. I Danmark har det i 2021 været Aflandshagen, den sydlige spids af Amager. Skal du ud at sejle i det område - kan det være en god ide at holde ekstra godt øje!

“ Vi har fundet nogle sjove og interessante ligheder og ikke mindst forskelligheder landene imellem. På længere sigt bliver det spændende at følge udviklingen og om dataen vil ændre sig med tiden. For eksempel nu hvor Skipperi åbner i flere lande, og flere og flere medlemmer kommer til. Men også i forhold til den stigende interesse for sejlads.” slutter Bo Hilding.

Med rapporten håber man at kunne give et unikt indblik i sejlads både i det enkelt land, på tværs af landegrænser og ikke mindst med tiden, også udviklingen.

Opgørelsen er baseret på sejlads foretaget af medlemmer af Skipperi Fleet tjenesten, samt udvalgt data fra Skipperi Rent udlejning. Her har man mulighed for at følge bådenes fart, rute, reservationstid, bookinger, benzinforbrug etc. undervejs på turen, og det er denne data fra over 70.000 ture opgørelsen er baseret på.

Zoom ind på galleriet og se de interessante sammenligninger (klik på pdf'+)


Galleri

Kort nyt

Sømandens juleværksted er åbent

Kapsejlads

Nations VM: Piv ringe start blev vendt til sejr

Tursejlads

Spørgeskema: Hvordan forbereder langturssejlere sig, når det...

Kapsejlads

Nations VM: Finalen Live kl. 13:45 - se highlights fra Semi

Kapsejlads

Godt sømandskab overvinder det vildeste havari

Kapsejlads

Nations VM: Live fra semifinalerne - kl. 12:45

Kort nyt

Video: Hurtigste elektriske båd - nogensinde...

Udvalgte artikler *