Fra arkivet: Elvström hjælper med at trimme Maxi 77

'Jamen, hvordan er det, den sejler,' udbrød Paul Elvstrøm med dette særlige himmelfaldne tonefald, mesteren reserverer til graverende tilfælde af dårlige sejlegenskaber.

Dette udbrud blev starten til et fint lille renoverings-eventyr for Vilhelm Kloster, Hellerup, der havde købt en Maxi 77 til at forsøde sine pensionist-dage, og for en sikkerheds skyld havde inviteret sin gamle ven ud på en inspektionstur.
Maxi'en fik Elvstrøms fintmærkende sanseapparat op i det røde felt, men det var forventet. Den havde nogle skavanker. Den var generelt tung på roret, med en kraftigt tiltagende luvgerrighed i luft. Ikke helt uventet med en båd, der blev designet til nogle idealer i 1971, og med gamle, udsejlede dacronsejl.

Nogle dage efter vendte Elvstrøm tilbage med dommen: Maxi'ens hængslede ror skulle have 7 procent mere forskær på balanceroret for at slippe af med luvgerrigheden. - Og så de sejl, sagde Elvstrøm og så strengt på Vilhelm Kloster.

Bedre balance på Maxi'ens ror
Så gik projektet i gang. Der blev bestilt nye sejl hos Elvström Sails i Aabenraa, og da båden kom på land for vinteren, blev roret sendt til bådebyggeren for at få lagt nogle centimeter mere på

...
Vil du læse mere? Log ind
Bliv abonnent og få fuld adgang til vores artikler
Ønsker du Båd Magasinet ? Se hele udvalget af abonnementer


Kort Nyt

DS bestyrelsesmedlem Jens Haugaard er død

Branchenyt

Hempel bygger ny fabrik i KinaSailing World News


Udvalgte artikler *


Produktnyt