fbpx

Ny dansk film: Kaptajnens Hjerte

Inkluder i Newsletter: Ja

Simon Bangs film "Kaptajnens Hjerte" har i en anmeldelse i Berlingske Tidende scoret fem stjerner.

Instruktøren og storyboardtegneren Simon Bang er kaptajnens barnebarn og beretter i en nye film om sin morfars opvækst under trange kår i Nykøbing Falster, hvor morfaren som ung forelsker sig i det åbne hav og stikker til søs som 14-årig. Han splittes efterhånden mellem familielivet hjemme og en overvældende udlængsel. Og det er der nu kommet en underholdende dokumentar ud af, hvor der bruges mange forskellige visuelle virkemidler. Fortællingen bygger på kaptajn Goths egne logbøger og samtaler med familiemedlemmer.

Simon Bangs bedstefar var skibskaptajn og søfarer af den gamle skole. En mand, der både kunne styre et skib og stoppe et slagsmål. Da han går i land efter 50 år til søs, er det med kaptajnskasket og minder fra to verdenskrige i skibskisten. Han har overlevet ubådsangreb, havarier og den gule feber. Undervejs møder han også kærligheden, og selvom det ikke er let at være både kaptajn og familiefar, har Anna og børnene dyrket ham som en helt. Men hjemme, fanges han i et nyt stormvejr, som selv ikke to verdenskrige har kunnet forberede ham på.

Filmmagasinet Ekko skriver: Tilbage står de underholdende røverhistorier. Filmens force er dens fabulerende fortælling, der er lige dele tiltrængt eskapisme og krønike over det 20. århundrede.

Du kan se filmen via CPH:DOX hjemmeside, hvor den kan streames her

94 min.DK/Dokumentarfilm.

Premiere var den 23.03.2022 på CPH:DOX 22 


Galleri









World Match Racing Tour

Congressional Cup: Jeppe Borch suverænt fra start - 'leading...

OL

Øv - ingen dansk bræt ved OL

Kort nyt

Træskibenes sammenslutning inviterer til Pinsestævne

Kapsejlads

Så skal Lillebælts 2Star Mester findes igen

Kort nyt

EU har netop stemt for en "Havets Parisaftale"

★ Artikel

★ Landstrøm: Ja, jord skal med om bord

Kort nyt

Tyv satte stjålne bådmotorer til salg på nettet

Kort nyt

De er der ikke endnu – men når de kommer...





Udvalgte artikler *