fbpx

Ny skipper på Skonnerten Johanne

Inkluder i Newsletter: Ja

I 2021 overtog Lollands Erhvervs- og Turismeudviklingsfond den ikoniske, tomastede skonnert Johanne af Nakskov for at bevare skibet på lokale hænder.  Og nu er skibets nye skipper fundet. Det bliver 39-årige Veronica Damstrup Zaydel. 

"Jeg er utrolig glad for at få muligheden for at videreføre den maritime kulturarv på Vestlolland og ikke mindst sejle med “Johanne.” Hun er et skønt skib," forklarer den nyansatte skipper til folketidende.dk, hvortil hun også fortæller, at begge hendes forældre har været kaptajner, og at hun som barn var med på de skibe, de var ansat på. 

Veronica Damstrup Zaydel er fra Svendborg og uddannede sig i Marstal som kyst- og sætteskipper. Hun kommer senest fra et job på færgeoverfarten Fejø-Kragenæs.

Gennem de seneste mange år har Danmarks næstældste sejlende skonnert været drevet som charterforretning af Karin og Bertil Jensen, et par meget kendte profiler i den danske træskibsverden. De nye ejere er kommunalt funderet i Lollands Erhvervs- og Turismeudviklingsfond, som blandt andet vil bruge skonnerten til at sejle med skoleklasser.

Hvis du er interesseret i at booke en tur, eller ønsker at arbejde om bord på Skonnerten Johanne, så søges der lige nu matroser og en bedstemand/styrmand til sæsonen. Kontakt den nye skipper på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. for at høre nærmere.

Skonnerten Johanne er igen klar til at sejle på togt i sommersæsonen. 
Kilde: Folketidende.dk og Business Lolland-Falster.

 









★ Gør det selv

★ Bundmaling: Ram den grønne bølge med det nye sort

★ Artikel

★ Tjekliste til en sikker søsætning

Havne

København kan snart få flydende øer

Kapsejlads

Torbole Lake Garda: Dansk E-jolle triumf

Kapsejlads

J/70 Easter Camp i K.A.S.: Rekorddeltagelse og fokus på VM

Kort nyt

Uventet gave til sejl- og motorbådsklub





Udvalgte artikler *