fbpx

Jobbet i Unionen blev aldrig besat - er tursejlerne stadig sorteper?

Related Articles: Bliver tursejlerne igen 'sorteper'?, Danske Tursejlere ansætter projektchef, Har Dansk Sejlunion tabt 6-8 år på gulvet?, Skal sejlere kunne være medlem af Dansk Sejlunion - uden om klubberne ?

For præcis ét år siden havde Dansk Sejlunion et stillingsopslag, hvor man søgte en konsulent for tursejlads. DS ansatte aldrig denne konsulent. Hvorfor egentlig ikke? Mon ikke spørgsmålet dukker op blandt de delegerede, på generalforsamlingen i Odense, lørdag den 19. marts hvor Bådmagasinet også vil være til stede?

I stedet initierer DS en debat om muligheden for at Sejlerne skal være direkte medlem af DS – udenom klubberne – men hvad skete der med tursejlads som skulle have topprioritet ?

Læs også: Skal sejlerne kunne være medlem af Dansk Sejlunion - uden om klubberne?

DS skrev følgende i stillingsannoncen, da de promoverede jobopslaget tilbage i marts 2021:

JOBOPSLAG: KONSULENT TIL TURSEJLADS
Rigtig mange sejlere nyder hvert år at ligge for svaj i smukke ankerbugter, udforske Danmark fra vandsiden eller sætte kurs mod fjerntliggende egne.
Tursejlads er vidunderligt, og den store interesse ønsker Dansk Sejlunion at matche. Derfor har vi sat skub i en forstærket indsats for tursejlads, der både skal udrulles i sejlunionen og i de danske sejlklubber.
Det kommer især til at handle om viden og færdigheder hos sejlerne. Men indsatsen skal også gøre det endnu mere attraktivt at være en del af fællesskabet i sejlklubberne og i Dansk Sejlunion. Derfor søger vi nu en ny medarbejder til at stå i spidsen for det hele.


Her på Bådmagasinet hilste vi initiativet velkomment, og glædede os sammen med mange over, at DS nu – endelig og igen – var kommet til den erkendelse, at tursejlerområdet er vigtigt for klubberne og dansk sejlsport. Det er her man i dag finder hovedparten af sejlerne i DS medlemsklubberne landet over.

Fuld fart på turområdet
Kigger man 10 år tilbage, havde DS fuld fart på tursejlerområdet med en konsulent ansat, og mange initiativer for tursejlerne. Den tidligere formand, nu formand for DIF Hans Natorp, brugte store ord om DS planer for tursejladsområdet i den højtprofilerede ”Strategi 2011”, hvor tursejlerområdet skulle have absolut topprioritet. Han lovede på generalforsamling 2012, at man ville tredoble de økonomiske midler til tursejlads-området samt at ”DS vil etablere sig på tursejladsområdet med samme kvalitet, seriøsitet og engagement som inden for DS' øvrige områder” og ”Det skal tillige være et prestigeområde i DS, og DS skal være den slagkraftige organisation, også for tursejlads.”

Intet skete - for kort efter var tursejladskonsulenten fortid, og alle opgaverne blev spredt ud over resten af medarbejderne. Samtidig skar man budgettet (grundet manglende sponsorindtægter, red.) for området voldsomt.

Bådmagasinet satte også den gang fokus på problemstillingen, og beskrev dette forløb i artiklen Bliver tursejlerne igen sorteper?

DS lovede på trods af fyringen af tursejladskonsulenten, at området ville få topprioritet, men realiteten blev, at tursejlads i DS blev voldsomt nedprioriteret de kommende år – og stadig er det.

I forbindelse med det nye jobopslaget i marts 2021 bragte vi artiklen Har Dansk Sejlunion tabt 6-8 år på gulvet ? DS bedyrede, at nu ville der komme til at ske noget med den nye konsulent, og området ville dermed igen få høj prioritet.

Misset ansættelse!
Men konsulenten blev aldrig ansat og DS skriver herom i Årsberetning 2021:

”Indsats for tursejlads - I budgettet for 2021 var der afsat midler til ansættelse af en ny tursejladskonsulent. Jobbet blev slået op, og en håndfuld kandidater blev kaldt til samtale. Desværre førte det ikke til nogen ansættelse, og indsatsen har derfor ligget stille siden. Dels på grund af travlhed med andre dagsordner i sekretariatet, og dels fordi vi besluttede at blive bedre afklaret om, hvordan Dansk Sejlunion og klubberne bedst kan skabe mere værdi for denne målgruppe. Den forstærkede indsats for tursejlads er fortsat en prioritering for 2022.”

I stedet er blevet ansat en række andre medarbejdere i Dansk Sejlunion indenfor marketing, kommunikation, træneruddannelser, projektleder for digital innovation samt elitetrænere – alle sammen vigtige områder, men hvad med tursejlads ? Det vil vist ikke være forkert at påstå, at alt andet åbenbart hele tiden får højere prioritet end tursejlads! 

Nu er der gået endnu et år uden at området har fået den lovede topprioritet i DS, og samtidig er konkurrenten Danske Tursejlere vokset endnu mere, til nu over 14.000 medlemmer, og har netop ansat en projektchef, som skal yderligere udvikle Danske Tursejleres vifte af tilbud til deres medlemmer

Nu bliver det spændende, om DS ansætter en konsulent for tursejlads i 2022 og tursejlads endelig får topprioritet – som man har lovet de seneste 10 år? 
Kort nyt

My Song genopstået i ’ClubSwan’ sortimentet

Kapsejlads

49er, Kiel: Rask / Precht satsede alt - det kostede...

Kort nyt

Ja, hvorfor ik' - cirkus på skibet

Kort nyt

GC32, Lagos: Sehested & Co. slutter stærkt af

★ Test af motorbåd

★ Test af Bavaria SR36 - her får du et stort cockpit og masser...

Kort nyt

Norge: Kræver billigere brændstof i sommermånederne

Sejlsportsliga

Gyser i Aalborg - KDY vinder DM-ugen i sidste sejlads

★ Teknik

★ Vi har testet Orca - igen

Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?