fbpx

Nye - og flere pladser til husbåde i København

Inkluder i Newsletter: Ja

 Som et led i By & Havns ønske om at skabe en levende og varieret rekreativ havn, åbnes der nu for at få flere husbåde i København. By & Havn peger på en række steder, hvor man gerne ser, at der tilbydes pladser til husbåde i fremtiden, og hvor man nu undersøger muligheden. Det er ved Stejlepladsen i Sydhavn, langs en del af Islands Brygge, ved Christiansholm, ved Prøvestenen Syd og ved statens vandarealer på Holmen.

- By & Havn lancerede for et par år siden en ny havnestrategi, hvor vi satte fokus på, at havnen skulle være for alle og at der skulle være flere rekreative tiltag, der skabte en levende havn. Det er vi allerede godt på vej med og hvert år kommer nye sjove tiltag i havnen, som skaber liv. Husbåde er næste skridt. Vi mærker efterspørgslen og det skal vi selvfølgelig kunne levere på. Derfor peger vi nu på en række steder, hvor vi kan se, at der er muligheder for flere husbådepladser, siger adm. direktør i By & Havn, Anne Skovbro.

Generelt er interessen for husbåde stor i Københavns Havn og om sommeren kommer der dagligt henvendelser fra københavnere, der ønsker at få muligheden for at få en husbådeplads. Det har dog indtil nu været svært at tilbyde, fordi der ikke har været nok pladser, og bolværkerne i de fleste tilfælde er ejet af private bolværksejere, som også skal give tilladelse.

By & Havn ønsker også ligestilling blandt husbådene, så regler og rammer bliver de samme i havnen - uanset om man er en ny, moderne husbåd eller et bevaringsværdigt skib, som er med til at fastholde den særegne havnehistorie i Københavns Havn.

- Vi ønsker at der skal være plads til alle - både almindelige husbåde og bevaringsværdige skibe. Og det har vi faktisk allerede sikret andre steder i havnen. Vi skal som havnemyndighed sikre, at forholdene omkring husbådene bliver varetaget professionelt, og vi har en rimelig tilgang til vandarealleje, og derfor er det faste takster, så alle er lige stillet i havnen i fremtiden. Det betyder også, at vi kommer til at gå i dialog med de nuværende bolværksejere for at sikre os, at vi kan skabe nogle gode rammer for de nuværende og fremtidige husbådeejere, siger Anne Skovbro.

By & Havn kan på nuværende tidspunkt ikke sige, hvor mange husbådepladser, der er tale om, men dialogen med bolværksejere, kommune og husbådeejere er allerede begyndt og By & Havn håber, at de inden længe kan sige, hvornår de første nye husbådeplaceringer vil blive offentliggjort.

Se udlejningstaksterne her. (eksternt link, red.)

 









★ Gør det selv

★ Bundmaling: Ram den grønne bølge med det nye sort

★ Artikel

★ Tjekliste til en sikker søsætning

Havne

København kan snart få flydende øer

Kapsejlads

Torbole Lake Garda: Dansk E-jolle triumf





Udvalgte artikler *