fbpx

EUROSAF: Nægtede at følge dansk opfordring - Chr. Lerche m.fl. udvandrede

Related Articles: EUROSAF med vage restriktioner - trues af de nordiske lande med boycot
Inkluder i Newsletter: Ja

Torsdag kunne du her på Bådmagasinet læse om en fodslæbende Europæisk Sejlsports Union (EUROSAF, red.) - som først efter dansk pres, den 3. marts udsendte en noget tvetydig erklæring, som skulle tage afstand fra Rusland og Belarus. Man var parat til at udelukke sejlere og officials - men ikke delegerede på dagens generalforsamling, og i EUROSAF ønsker man fortsat det russiske bestyrelsesmedlem fortsætter sit arbejde. 

Det fandt de nordiske lande, Nordisk Sailing Federation - Gruppe G i World Sailing sammenhæng, i ugens løb helt uacceptabelt, og man fremsatte et forslag til behandling INDEN lørdagens generalforsamling lydende:  

"Hvis bestyrelsen ikke vil ændre sin holdning i denne sag, vil vores sejlunioner i Nordic SF ikke deltage i kommende EUROSAF-aktiviteter, og vi vil anbefale resten af EUROSAF's medlemslande til også at sætte deres deltagelse i bero.

Vi forventer en revideret EUROSAF-erklæring om Ukraine, Rusland og Hviderusland hurtigst muligt og før generalforsamlingen lørdag den 12. marts. Ellers vil vi bede formanden om at tage en diskussion og stemme om sagen som første punkt på dagsordenen.

Dette vil sende et stærkt budskab til resten af det internationale sportssamfund om at stå forenet med vores ukrainske kolleger og venner.

Nu er det tid til at handle og være på den rigtige side af historien.”

Udvandrede
Efter flere timers debat og diskussion, kunne man ikke nå videre, og Chr. Lerche m.fl. valgte at forlade generalforsamlingen i EUROSAF. 

På Facebook skriver Lerche:

Jeg deltog her til formiddag i den årlige generalforsamling i vore europæiske sejlsportsorganisation EUROSAF. 

Spørgsmålet om mulig russisk og belarussisk deltagelse i mødet og i organisationens bestyrelse - som vi fra bl.a. dansk side har bragt op - kom til at fylde meget. Efter to timers debat forlod jeg mødet sammen med flere andre deltagere, fordi det russiske bestyrelsesmedlem ikke ville forlade mødet. På det tidspunkt havde den delegerede fra det russiske sejlforbund dog forladt mødet. 

Undervejs gik der selvfølgelig jura i spørgsmålet. "På hvilket grundlag kan vi udelukke". 

Men for mig - og for dem jeg repræsenterer - handler dette om principper og ikke om paragraffer. Kun ved at afbryde ethvert (idrætslig) samkvem med RUS og BLR, kan vi sende det klareste signal om afstandtagen til krigen og Ruslands invasion i Ukraine - samt ikke mindst tydelig støtte til Ukraines befolkning, sejlere eller ej.

Dette rejser naturligvis en del spørgsmål, som Bådmagasinet her lørdag eftermiddag har sendt til Dansk Sejlunion - mest interessant er det naturligvis hvilke konsekvenser det får på længere sigt.

Dette og meget mere følger vi op med når Unionen har haft tid til at svare på vores spørgsmål. 

Kapsejlads

DS-DM: J/70’erne indtager Sønderborg

Bådudstillinger

Genova spiller med musklerne – her lidt tal

World Match Racing Tour

Jeppe Borch & Co. skal 'optræde' på den helt store scene  

Kort nyt

#587: Politiet og sejlerne er ved at finde melodien

Kort nyt

Kom til stor jubilæumsfest i Helsingør

Udvalgte artikler *