fbpx

Katamaranerne kommer - eller rettere...

Inkluder i Newsletter: Ja
Katamaranerne er her! Markedet for de firkantede sejlbåde går kun en vej - og det er op ad. 

Bådmagasinet ser i udgave nummer 577 (udkommer 5. maj, red.) nærmere på væksten i markedet for katamaran-lystbåde.


Engang var sejlere i flerskrogsbådene helt til grin på stort set alle havne i hele verden. Men i dag er det producenterne og ejerne af katamaranerne, der griner. Ejerne, fordi de ofte cruiser forbi kølbådene og endda kalder traditionalisterne for skråsejlere, med reference til de krængende kølbåde - og producenterne griner på grund af et marked, der for længst er røget op gennem taget. 


Hvordan er det f.eks. muligt, for franske Lagoon kan sælge 30 stk. af deres 2021 model Lagoon 55 alene på tegninger. Efterfulgt af et yderligere 30 stk. solgt, da båden havde præmiere på bådshowet i Cannes. Båden koster trods alt i nærheden af 15.000.000 kr. 

Der er naturligvis ikke et enkelt svar på hvorfor. Derfor har vi på Bådmagasinet sat os for at finde de bedste forklaringer på dette boom som både sejl- og motorkatamaraner oplever i disse år. 

Vi prøver at finde svar på om katamanernes popularitet "peaker" netop nu, eller om tendensen fortsætter, så de dobbeltskrogede både en dag vil udkonkurrerer de blysvingende monohulls. Og så tager vi fat i flere producenter i Europa og i Sydafrika, hvor der befinder sig en stribe større og mindre værfter. Blandt dem det mest kendte sydafrikanske værft Leopard Catamarans. 


Så glæd dig til 5. maj. Ud over det er Danmarks befrielse, som i disse tider er mere end værd at sende en tanke, så er vi på gaden med "Cat-special", hvor vi også tager pulsen på brugtbådsmarkedet katter.  









★ Gør det selv

★ Bundmaling: Ram den grønne bølge med det nye sort

★ Artikel

★ Tjekliste til en sikker søsætning

Havne

København kan snart få flydende øer

Kapsejlads

Torbole Lake Garda: Dansk E-jolle triumf

Kapsejlads

J/70 Easter Camp i K.A.S.: Rekorddeltagelse og fokus på VM

Kort nyt

Uventet gave til sejl- og motorbådsklub





Udvalgte artikler *