fbpx

Fjordskolen: Sejlads bringer de unge sammen som intet andet

Inkluder i Newsletter: Ja

Selvværd, sammenhold og selvtillid er nogle af de ord, som lederen af Fjordskolen i Kr. Hyllinge, Ingvald á Kamarinum, sætter på udbyttet for de unge, som gennem skolen kommer ud på havet og lærer at sejle.

Fjordskolen er en dagbehandlingsskole i Lejre Kommune for børn med Autisme / ADHD m.m. med tilhørende miljøterapeutisk tilbud for børn i den skolepligtige alder. I øjeblikket er 45 elever indskrevet på skolen, og heraf lærer ca. 35 af dem at sejle. Navigation og sejlads foregår i skolens Jeanneau 45, som er omdrejningspunktet for de årlige ture af ca. en uges varighed med alt hvad en sejltur indeholder - overnatning om bord, de daglige ture hovedsagligt i skolens lokalområde i og omkring Isefjorden.

-  Vi sejler langs Danmarks smukkeste kyster med smutture til Sverige, og jeg kan ikke forestille mig en bedre måde at give de unge, som jo kommer hos os, fordi de ikke kan tilpasse sig den almindelige folkeskole, mod på at få et bedre socialt liv. Jeg ser på vores ture, hvordan de opdager, at man må samarbejde og lytte efter, hvis en sejlads skal lykkes. Og det er herligt at se, hvor stolte de unge bliver, når de har lært at styre, vende og i det hele taget håndtere en sejlads og føler sig som garvede søulke, når de anduver en havn og hopper op på kajen med deres redningsveste på, forklarer Ingvald á Kamarinum, der kommer fra Færøerne og har sejlet siden han var 14 år i Nordsøens vindblæste farvande, blandt andet i mange år som erhvervsfisker, før han for 22 år siden startede Fjordskolen efter, at han havde taget en række pædagogiske uddannelser. 

- Vi går højt op i sikkerheden, og vi sejler ingen steder, før alle har redningsveste på. Der er så mange facetter i det at sejle. Danmark er en søfartsnation med stolte traditioner, desværre glemmer politikerne det. Glemmer, at vi i bund og grund stadig er vikinger, hvor det at sejle er det helt rigtige til at skabe sammenhold. Social træning og være en del af et fællesskab er måske det allervigtigste i Fjordskolens pædagogiske sigte, og derfor tager vi også ud at sejle, så tit vejret og forholdene tillader det, slutter Ingvald á Kamarinum.

Fjordskolen tager imod børn og unge fra hele Sjælland. Det er et heldagstilbud, hvor der også tilbydes specialundervisning på skolen efter ​folkeskoleloven §20. 

Læs mere om Fjordskolen her.

ingvald á kamarinum fjordskolen
Ingvald á Kamarinum driver Fjordskolen i Kr. Hyllingen, og tager børn med ADHD / Autisme m.m. med ud på bølgen blå, hvor de stor-trives. Foto: Fjordskolen

 

 









Havne

Havnefoged søges i Sydsjælland

★ Gør det selv

★ Bundmaling: Ram den grønne bølge med det nye sort

★ Artikel

★ Tjekliste til en sikker søsætning

Havne

København kan snart få flydende øer

Kapsejlads

Torbole Lake Garda: Dansk E-jolle triumf

Kapsejlads

J/70 Easter Camp i K.A.S.: Rekorddeltagelse og fokus på VM

Kort nyt

Uventet gave til sejl- og motorbådsklub





Udvalgte artikler *