fbpx

Ny konference for unge - 'UNGisejlklubben'

Inkluder i Newsletter: Ja

Er du mellem 15-23 år, og har du lyst til at bruge en eftermiddag på en helt nye konference UNGisejlklubben, så har du nu muligheden - men det koster altså lige 250,- at deltage! 

I en pressemeddelelse fra Dansk Sejlunion inviteres unge på mellem 15 og 23 år til konferencen i Aarhus, og under titlen UNGisejlklubben fortælles, at konferencen er for dig, der er ung sejler, ung frivillig, eller ung træner og elsker alt ved sejlsporten, og konferencen er netop inddelt i de tre blokke: UNG sejler, UNG frivillig og UNG træner.

Fra kl. 13 til 19 vil du lære, opleve og blive inspireret i sejlsportens tegn. Mød blandt andre:

  • Udviklingslandsholdets windsurfer Mads Jepsen, der fortæller om den voksende foiltrend i sejlsporten
  • Jeppe Krat, der som 16-årig har uddannet sig til baneleder
  • Marcus Bay, centertræner i Elite- og Talentcenter Øst, sætter ord på, hvorfor det er fedt at gå trænervejen
  • Line Juhl, international dommer og medlem af World Sailing Racing Rules Committee, fortæller om sin rejse fra ung sejler i Aalborg til karrierens højdepunkt - at dømme på vandet under OL i Japan i sommer

Herudover vil der også være mulighed for at lære tips og teknikker fra en bådebygger, møde Dansk Sejlunions formand Line Markert, blive klogere på at skaffe midler til egne projekter i klubben og meget mere.

Her på Bådmagasinet undrede vi os over man vælger at bede om betaling af kr. 250,- fra unge på mellem 15 og 23 år. De unge under 18 skal nok få betalingen af 'mor & far' hvorimod de unge, som netop er fyldt 18 i mange tilfælde selv skal betale - det kan holde gode kræfter væk fra arrangementet.

Som svar på vores spørgsmål om 'hvorfor' lyder meldingen fra Dansk Sejlunions kommunikationsansvarlige "konferencen er planlagt af en gruppe unge sejlere/frivillige/trænere sammen med Dansk Sejlunion. Deltagergebyret er derfor noget, der i høj grad er fastsat i samarbejde med den unge tænketank. Det er ikke de unges opfattelse af det er dyrt i forhold til det, de får – et seriøst program, forplejning og goodiebag. En god konference koster penge, det er de unge helt indforstået med, og mener – som vi – at et deltagergebyr signalerer en vis seriøsitet."

Ung tænketank bag konferencen
Konferencen er planlagt i tæt samarbejde med en gruppe unge sejlere, frivillige og trænere, som også vil være værter på dagen. En af dem er Sebastian Jørgensen fra Arresø Sejlklub, der glæder sig til udvide sit netværk og dele sejlglæden med andre unge:

– UNGisejlklubben konferencen er for alle os unge, som gerne vil udvide vores horisont indenfor sejlverdenen. Et af målene er at vi kan blive bedre klædt på til selv at stå for driften i vores individuelle klubber og forbedre vores egne sejlevner, men samtidig er det også en oplagt mulighed for at udvide sit netværk og møde andre sejlere på ens alder. Det bliver så fedt, og jeg tror, at vi alle glæder os til at skabe nye venskaber indenfor sejlverdenen, siger han.

Da det er en konference fra ung til ung, har det været vigtigt for Dansk Sejlunion, at de unge får plads til deres ideer indenfor de forskellige blokke, forklarer Kristina Dannefer, ansvarlig for træneruddannelserne i Dansk Sejlunion.

– Det er meget vigtigt, at vi giver unge sejlere plads, så indholdet bliver det, de unge er vilde med og nysgerrige på. Det har været et meget bevidst valg, at den unge tænketank var med helt fra start, og det er vi i dag meget taknemlige for. I det store samfundsperspektiv er det afgørende, at vi arbejder med inddragelse af unge og ungedemokrati. Vores oplevelse er, at den unge tænketank har så meget energi og fede ideer, som skal ud til gavn for andre unge i Sejlerdanmark, siger hun.

Tænketanken har blandt bidraget med at udvikle hele formatet omkring konferencen, logodesign, form og slogan og vil også være frontfigurer under selve afviklingen.

– Som voksen kan jeg kun smile og være stolt over, at vi har så passionerede unge, der vil sejlsporten det bedste. Nu glæder vi os bare helt vildt til konferencen, slutter Kristina.

Praktik og tilmelding
Dato: 26. marts 2022 - Sted: Sejlsportscenteret i Århus kl. 13.00 – 19.00 - Pris: 250 kr. Tilmelding via Dansk Sejlunion




Seneste nyheder





Kapsejlads

Sejlerlandsholdets sidste store test før OL

Kort nyt

Podcast: Ny episode - hvorfor egentlig sejle?

Havne

Christiansø Havn skal igennem kæmpe renovering

Bådudstillinger

Ancora Yachtfestival – tre intense dage

Kort nyt

Krigsveteraner får hjælp til at komme ud at sejle 

Bådudstillinger

Boat Show i Fredericia for 30. gang

★ Artikel

★ Sejlads i det nye klima

Kort nyt

Tyveri lammer driften af historisk skib i Helsingør

Kapsejlads

Vegvisir Race Nyborg afvikler også eSejlsport finalen

Sejlsportsliga

Sailing Champions League: KAS var få point fra cuttet





Udvalgte artikler *