fbpx

Er du til al form for 'leg' på vandet? - sæt Lyø Escape i kalenderen

Inkluder i Newsletter: Ja

Lyø Escape åbnede 2. februar salget til 2022 udgaven af begivenheden. Dermed er det tredje år i træk, at den finder sted i tredje weekend i august. Også i år bliver det under mottoet: "Sailing in the Daylights - Socializing at Night."

Lyø Escape ligger igen i år i den tredje weekend i august. Eventet starter allerede op torsdag den 18. august, hvor der vil være live musik på øen, og hvor der vil være mulighed for at stifte bekendtskab med mange forskellige vandsportsgrene, blandt andre sejlads, coastal rowing, kitesurfing, kajak. stand up paddeling og open water svømning. Det er meningen, at interesserede kan sejle til øen i egen båd eller med færgen og derefter prøve de forskellige vandsportsgrene i løbet af Lyø Escape dagene. 

 
Det store dag er… 
Den store dag er imidlertid lørdag den 20. august. Her vil der blive dystet i forskellige discipliner forskellige steder på øen. For sejler bliver det til to sejladser lørdag - naturligvis afviklet på helt utraditionel vis.  
 
Jagtstart-sprint 
Sejlsportskonkurrencen sejles efter søvejsregler, der anvendes ikke måleregler og navigationen rundt om øerne er stort set fri. Der sejles en kort distance-sejlads lørdag formiddag. Her noteres deltagernes tid og bådene scorer points efter placering. Derefter sejles der en kort og intens jagtstart. Den langsomste starter først, den hurtigste sidst. Alle krydser i teorien mållinjen samtidig. Bådene scorer points i 2. sejlads. Båden med den bedste score vinder. 
 
Anders’ overraskelser 
Når bådene kommer ind efter jagtstarten bliver der muligvis også i år bliver plads en en “surprise” fra Hly-krofatter Anders Kraft og hans håndgangne mænd. Hvilken overraskelse det bliver vides endnu ikke - men sidste års østers og vin serveret på kajen umiddelbart efter sidste sejlads tåler en gentagelse.
 
Kulminerer lørdag aften
Det hele samler sig lørdag aften, hvor alle deltagere fra de forskellige discipliner mødes til den efterhånden berømte Lyø Escape aften med underholdning, præmieoverrækkelse, middag, vin, øl, drinks, jazz og disco. 
 
De står bag
Eventet er et samarbejde mellem Lyø Bådelaug, kroen Hly og Shorthand Events. Eventet er både i 2020 og 2021 blevet støttet af Faaborg Midtfyns Kommune.  
De første otte både er tilmeldt. Du kan læse mere om eventet og tilmelde dig på eventes websit her

 

Foto i galleriet: Peter C. Normann
Udvalgte artikler *