fbpx

Ny DSRS-redningsstation i Faaborg

Inkluder i Newsletter: Ja

Der bliver brug for mindst 25 frivillige, hvis alt går efter DSRS’s plan om at åbne en redningsstation i Faaborg i denne sejlsæson. 

- En redningsstation i Faaborg har med sin beliggenhed længe stået på Dansk Søredningsselskabs ønskeliste, udtaler bestyrelsesformand Steen Wintlev i en pressemeddelelse.

- Vi har fået en meget positiv modtagelse af Faaborg Havn og af repræsentanter fra foreninger på havnen, jeg er derfor ikke i tvivl om, at det skal lykkes at åbne en redningsstation i løbet af 2022.

Med en ny station i Faaborg dækker Søredningsselskabet sammen med stationen i Assens og Rudkøbing det meste af det Sydfynske Øhav.

Sidste år blev Dansk Søredningsselskab kaldt ud mere end 900 gange, og de tolv stationer, der fordeler sig over hele landet hjalp således mere end 2.000 personer, som havde brug for hjælp på vandet på den ene eller anden måde. DSRS har tilsammen ca. 320 frivillige reddere.

Til den nye station i Faaborg bliver der brug for 25 frivillige, som meget gerne må have erfaring med sejlads og navigation, men det vigtigste er, at man har lysten til at gøre en forskel for sikkerheden til søs. Uddannelse og træning af frivillige er en del af driften i Dansk Søredningsselskab. Der er også mange opgaver, som skal løses på land, fx vedligeholdelse af materiel, økonomi, PR m.m., derfor er der også plads til personer med kompetencer inden for andre områder end de stramt maritime.

Der afholdes to informationsmøder (pga. corona-situationen) den 9. februar i Faaborg Sejlklubs lokaler, Lillestrand 6, Faaborg. Tilmelding skal ske på www.dsrs.dk.
Kilde: Fyens.dk

 

 









★ Gør det selv

★ Bundmaling: Ram den grønne bølge med det nye sort

★ Artikel

★ Tjekliste til en sikker søsætning

Havne

København kan snart få flydende øer

Kapsejlads

Torbole Lake Garda: Dansk E-jolle triumf





Udvalgte artikler *