fbpx

DMI Varsling: Vindstød af stormstyrke

Hold på hat og briller, endnu en blæsende dag i vente.

Det er godt nok et par år siden vi har oplevet ægte storm i Danmark, men de seneste par uger har vi været tæt på - og det vil vi også være i løbet af dagen. DMI har en varsel om vindstød af stormstyrke, kategori 1 kørende, og vejrudsigten til fredag morgen lyder:

Skyet med regn, men det klarer hurtigt op fra nordvest med lidt eller nogen sol og spredte byger. Temp. omkring 5 grader. Frisk vind til kuling fra vest og nordvest, ved Vestkysten op til hård kuling og ved Skagerrak op til stormende kuling med vindstød af stormstyrke.I nat mest tørt og ret klart vejr med temp. mellem frysepunktet og 5 graders varme. Vinden aftager langsomt og bliver jævn til hård omkring nordvest, ved Vestkysten endnu op til kuling.

Denne gang er der især den nordlige og nordvestlige del af Jylland, der bliver hårdest ramt. Fra morgenstunden vil der være tale om kuling og vindstød af hård kuling, men vinden tiltager herfra. Vi kommer op på stormende kuling og med vindstød af stormstyrke for det nævnte område. Det er altså her vi oplever meget høj sø og væltede træer.

Lige bortset fra blæsten, så skulle det ifølge DMI blive en ganske pæn og lun dag for årstiden. Mellem seks til otte grader, mulighed for at se solen, men det kan (naturligvis, red.) dukke en byge op.

Har du ikke tjekket båden ved seneste blæsevejr, så kan vi kun opfordre til lige at stikke hovedet forbi, og se om pressening / fortøjninger og alt andet er som det bør være.