fbpx

Rorproblemer i Atlanten får besætning til at forlade X4.9er

Besætningen om bord på 'Brainstorm' en X49 valgte at gå i redningsflåden, efter de konstaterede rorskade på båden, som var begyndt at tage vand ind.

"Hvad der mere præcist er sket, er endnu for tidligt at udtale sig om,"
utaler CEO Kræn Nielsen fra X-Yachts i en pressemeddelelse, sendt til medierne i dag, tirsdag den 25. januar.

Uheldet skete om aftenen, den 18. januar mens 'Brainstorm' var på vej i ARC-januar sejladsen over Atlanten. Det lykkedes, trods telefonisk kontakt med X-Yachts, ikke besætningen om bord, at få fastgjort/gen-monteret rorstammen, en rorstamme som man umiddelbart mener har løsnet sig fra de øverste rorlejer.

I selve konstruktionen er roret fastgjort i to lejer, top og bund. Mellem disse befinder selve rorstammen sig i et rør, som skal forhindre vand at trænge ind i båden, hvis man skulle være så uheldig af miste roret. Dette rør var beskadiget, og lækkede - og da det som tidligere nævnt ikke lykkedes besætningen at fæstne roret igen, valgte de altså at forlade båden.

Arrangørerne bag ARC-januar, havde forinden omdirigeret to andre deltagere til at yde assistance, og de kunne samle besætningen på fire mand op, og bringe dem i sikkerhed.

Man er hos X-Yachts naturligvis lettede over alle er i sikkerhed, og vil så snart man ved mere, orientere om situationen, men der er intet der tyder på, at dette uheld vil påvirke andre X49ere.

The Ocean Race

The Ocean Race: Sydhavet agter, Atlanten forud

Havne

Bøgeskov Havn - en af mange, melder klar til sejlerne

Kort nyt

Sejlklubben Rødvig Stevns trænede i svømmehallen

Kapsejlads

Overvældende weekend for J/70-sejlerne

The Ocean Race

Voldsomt vejr kostede hovedskade

Kort nyt

Hvem skal drive medlemsrestauranten i Sletten Baadeklub? 

★ Interview & Portræt

★ Producerer fremdrift til sejlbåde på alle verdenshave

Udvalgte artikler *