fbpx

På eventyr igen: Yrvind bygger en ny båd - se video, og få gratis PLUS artikel

Den svenske solo-sejler Sven Yrvind, 82 år, bygger på en ny båd. Denne gang skal turen gå til Chile.

Sven Yrvind, som er kendt for at besejle verdenshavene i små - ja lad os kalde det både, under ti meter, har i den seneste tid været fokuseret på kanonformede både. Den svenske sejler er blandt andet inspireret af sejlkanoen Tilikum, som kaptajn John Voss krydsede de tre oceaner med i 1901. Den var 11,5 m lang med en bredde på 1,68 m.

Men Yrvinds kommende båd bliver kun lidt over halvt så stor. I slutningen af ​​august begyndte han at arbejde på en båd, der bliver 6,27 meter lang og 1,40 m bred. Den vil få navnet ”Exlex kano-yawl”. Under den sidste sejlads med båden Exlex minor opstod der kondens inde i båden, som gjorde den så kold og rå, at Sven Yrvind i en periode skulle have tre, tykke trøjer, to varme bukser og dobbelte soveposer på under et tæppe for at holde varmen. Den nye båd får derfor isolerede luger og ekstra isoleret skrog.

- Lugerne er vandtætte som i en ubåd med en luftsluse, siger Sven Yrvind i et interview i VästerviksTidningen.

Den nye kanoformede båd får tre sejl, de to største bliver 3,5 kvadratmeter store, som svarer til sejlarealet på en optimistjolle. Sven Yrvind planlægger denne gang at sejle til Uruguay, runde Kap Horn og derefter fortsætte til den chilenske by Valdivia ca. 700 km syd for Chiles hovedstad.
Kilde: Pakryss.se

Et par af Yrvinds nye ideer i nedenstående video, og hvis du ikke helt kan følge med, så findes der mere på hans website her

Tilbage i januar 2019 bragte vi en dybdegående magasin-artikel om Sven Yrvinds og hans kurs mod Kap Horn - den kan du i dagens anledning, læse i vores PLUS sektion helt gratis her. (link til PLUS, red.)Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?