fbpx

Vemodigt: Gaffelriggere på pension – men åbner for fornyelse af sejlerskolen

Sejlklubbens Sundets smukke gaffelriggere har gennem utallige år kunnet ses næsten dagligt i sæsonen på Øresund i farvandet nord for Svanemøllehavnen, hvor de har været anvendt som klubbens skolebåde.

Klubbens generalforsamling har besluttet, at gaffelriggerne nu bliver udfaset som skolebåde på sejlerskolen. Det er med stort vemod det sker, idet de gennem rigtig mange år har været en del af klubbens flåde, men nu er det tid til at sige farvel til dem, og sige goddag til mere moderne tider.

Samtidig besluttede klubbens generalforsamling, at klubben om muligt skal beholde bådene, og det vil ske under forudsætning af, at der kan dannes en gruppe medlemmer, som har interesse i træskibe, og elsker at gå og pusle med den slags.

Klubben har allerede medlemmer, der har vist interesse og meldt sig, men der er plads til flere. Som en del af denne gruppe medlemmer får man mulighed for at prøve kræfter med sejlads i en ældre båd, vedligehold, mange hyggelige stunder og en masse gode historier.

Hvis det er lige dig – så meld dig ind i klubben og tilslut dig gruppen, som allerede er etableret. Kontaktperson i klubben er Fini Lund som kan kontaktes Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. 

Skoleundervisning siden 1936
Klubben fik undervisningen i navigation og tovværksarbejde sat i system i 1936, og sejlerskolen trak elever til som ingen sinde før, så det blev nødvendigt at anskaffe kragejollerne “Sydvest” og “Nordvest”, der i de cirka 40 år de gjorde tjeneste, må have undervist flere tusinde elever.

I 1972 trådte Axel Åby til som formand og i de følgende år udskiftedes de gamle hæderkronede kragejoller med Spækhuggere, som klubbens medlemmer apterede. I 1975 overtog klubben øvelsesfartøjet “Sundet”, der havde været klubbens flagskib i mange år, men som i virkeligheden tilhørte støtteforeningen SSS. Samtidig lod man bygge en gaffelrigger mage til “Sundet”, som fik navnet “Nordvest”.

“Sundet” er oprindelig leveret i 1947 fra bådværftet Sanderson og "Nordvest" leveret i 1975 fra Jacob Jensens Bådværft. Bådene er en del af klubbens DNA, har gjort lang og tro tjeneste i klubben og fortsætter i klubben til glæde for vores medlemmer. Driften vil ske på frivillig basis i et bådelaug under Sejlklubben Sundet.

Udvikling og fornyelse af sejlerskolen

Sejlklubben Sundet moderniserer og videreudvikler dermed sin traditionsfyldte sejlerskole med certificering fra Dansk Sejlunion, til en diplomsejlerskole. Yderligere moderniseres dele af flåden til tidssvarende skolebåde.

’Sundets Sejlerskole’ er nu officielt certificeret under unionen, hvilket betyder, at der fremadrettet vil være øget fokus på krav til elever, undervisere, sikkerhedspolitik, vedligehold af både og administration af skolen.

Ambitionen er at få en endnu bedre og mere ensartet kvalitet i klubbens undervisning, såvel som materielt og administration. Samtidig bliver det mere klart for vores elever, hvad det kræver at gennemføre den 2-årige uddannelse. De nye politikker, pensum og undervisningsmateriale evalueres i løbet af den næste tid af lærerstaben, og alt vil være klart til den forestående sæson.

Som en del af certificeringen under Dansk Sejlunion lægges vores pensum og undervisning op ad de standarder svarende til Diplom-sejlerskolen for kølbåde og kravene til duelighedsbevis. På første år vil der undervises iht. diplomerne ’Begynder’ og ’Gast’, og på andet år vil der undervises iht. diplomet ’Rorsmand’.

Nye både til sejlerskolen
Til at understøtte udviklingen er der nu indkøbt to Sun Fast 32 til brug ved 2. års undervisning. De nye både er moderne turbåde af typen racer/cruiser, som gør dem velegnede til såvel skolesejlads som ture, sommertogt, onsdagsmatch, Sundet Rundt, Sjælland Rundt osv.

Klubben håber at få skabt en masse aktivitet omkring de nye både, så de kan bidrage til både skolesejlads, sommertogt, kapsejlads, distancesejlads og weekendsejlads for vores medlemmer.

Ønsker du at tage kurserne på Sejlklubben Sundets diplom-sejlerskole er du velkommen til at kontakte skolechef Ulver Petersen, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


Galleri