fbpx

Nu kommer Hverdagshøjskolen til søs for unge på 20-30 år 

Havets Højskole vil starte en hverdagshøjskole til søs for unge på 20-30 år, hvor man forener de to verdener, sejlads og højskole. Der er infomøde om Hverdagshøjskolen til søs den 1. februar.

Hverdagshøjskolens første sæson vil foregå i sommerhalvåret 2022 (april-oktober, red.). Der bliver formodentlig tale om en ugentlig sejlads og en månedlig temadag for gaster, dertil en fælles weekendtur i starten og slutningen af sæsonen.

Som en begyndelse søger højskolen, der ligger i København, personer, som har lyst til at deltage som enten gast, co-skipper eller skipper.

Hvis du vil vide mere, så kan du deltage i infomødet tirsdag den 1. februar kl. 19. Her vil højskolens medarbejdere fortælle om projektet og visionen. 

Rammen for det nye højskoleophold bliver båden Pomfritten, en X-99, i kombination med hverdagshøjskolens daglige fællesskab, læring, nærvær og udviklingsmuligheder.

Højskolen skriver i sit oplæg:
- Gaster er hos os en form for ’højskoleelever’, der gennem deres deltagelse er med til at udvikle og forme fællesskabet og rammerne for højskolen. 

- Skippere vil være en del af projektet og gennem hele sæsonen stå for nogle faste hverdagssejladser.

- Co-skipper har ansvar for, at gaster om bord føler sig godt tilpas og har det godt. Det er ikke et krav, at man kan sejle, men at man finder det naturligt at påtage sig værtskabet.

Prisen for at være gast er 4.000 kr. for sæsonen 2022. Beløbet går til havneafgift, forsikringer, vedligehold og drift af Pomfritten, samt arrangementer og temadage. 

  • Periode: 10. april – 23. oktober 2022
  • Indhold: Sejladser, højskolehygge, weekendture, temasøndage, fællesskab
  • Højskolebåd: Pomfritten en X-99, Svanemøllen Havn, København
  • Pris: 4000 kr. for sæsonen pr. gast (der er 14 gastepladser). Skipper og Co-skipper sejler gratis.

Du kan læse mere om Havets Højskole og hverdagshøjskolen her.

VIDEO på Højskolens Facebook side her