fbpx

Rigtig mange deltog i demonstrationen mod dumpning af slam i Køge Bugt

Inkluder i Newsletter: Ja

Flere tusinde demonstranter var lørdag taget til Københavns Havn, dels i båd - og til fods, for at deltage i protesten mod dumpningen af slam i Køge Bugt, i forbindelse med bygningen af Lynetteholmen - et gigantisk byggeri som forøvrigt officielt blev sat i gang i dag. 

"Det er enormt vigtigt at gøre opmærksom på den her problematik, der er omkring den her forurening, der er i øjeblikket, så den danske befolkning kan få et klart indblik i, hvad der foregår her," udtalte Nikolaj Kolding Pedersen, der er fritidsfisker og bådejer, samt initiativtager til lørdagens opmarch - til TV2 Lorry, 

- Det er tydeligt, at dem, der er her i dag, bekymrer sig for havet og har med havet at gøre til dagligt, hvor de har set en meget nedadgående tendens gennem mange år.

I forbindelse med byggeriet af Lynetteholmen skal der flyttes to millioner kubikmeter overfladeslam væk fra havbunden i området. Dette sker for at sikre et stabilt fundament til den nye ø, der efter planerne skal indrettes som både højvandsikring af København og med boliger til 35.000 indbyggere.

Slammet skal dumpes på to klap-pladser i Øresund på grænsen til Køge Bugt, cirka ti kilometer øst for Stevns kyst, hvilket bekymrer borgmester i Stevns Kommune Henning Urban Dam (S).

- På Stevns og de andre kommuner langs Køge Bugt, der nyder vi den natur, og den åbne og vide horisont, vi har. Vi er bange for, at vandkvaliteten bliver så ringe, at det bliver svært at bruge kysten og bugten, siger han og tilføjer:

- Det kan heller ikke være rigtigt, at for at få rent og godt miljø i København, der gør man alt for at rense vandkvaliteten, så man kan bade i havnen – så smider man sit affald ned til os, og det kan have en konsekvens for os. Det dur ikke.
Kilde: TV2 Lorry

Se fotos i galleriet fra vores journalist Henrik Hansen, som havde fundet ved til København.




Seneste nyheder





★ Artikel

★ Er CE-mærkning din garanti for sikkerhed?

SailGP

Barselsvikaren - nu med fast job

Kort nyt

KDY Sharks på podiet i Portugal

Kort nyt

Museet for Søfart står til at miste millioner af kroner

Kort nyt

Træk en kajak i automaten på Rørvig Havn

Kort nyt

Sejlsportens store succes: Kvinderne stormer frem

Kapsejlads

Rindom topper verdensranglisten

Kapsejlads

Ocean Globe Race: 5.000 sømil uden varm mad og kaffe?





Udvalgte artikler *