fbpx

Roere angrebet af sværdfisk i Atlanterhavet

Related Articles: Blue Marlin spidder to transatlantiske robåde
Inkluder i Newsletter: Ja

Den engelske båd, Wrekin Rowers, som ligger midt i feltet blandt robådene, der er på vej over Atlanterhavet i kaproningen Talisker Whisky Atlantic Challenge, blev i søndags angrebet af sværdfisk. Ingen om bord kom dog til skade.

Mens den danske soloroer Lasse - alias ’Ocean Warrior’ - og den anden danske båd, Four Tomorrow, med fire danskere ved årerne senest har kæmpet med hårdt vejr, men ellers ligger fint placeret, så blev robåden Wrekin Rowers fra England angrebet af en gruppe sværdfisk. 

Et ’sværd’ brød søndag eftermiddag pludselig gennem skroget og skabte et tommestort hul i to stuverum med madvarer. Besætningen forsøgte at stoppe vandet i at fosse ind med klæbemidlet ’black marine sealant’, men det lykkedes først for dem med et plastiklåg på indersiden af skroget, hvor de førte et reb igennem, som kunne strammes op udvendigt på skroget.

De har øst så meget vand ud som muligt, men ifølge besætningen er bådens vægt alligevel blevet forøget med 60-70 kilo, som giver dem et slemt handicap. Den engelske båd håber dog fortsat at kunne gennemføre det 5000 km lange Talisker Whisky Atlantic Challenge på under 50 dage. 

I alt 36 hold fra 13 forskellige lande deltager i løbet.

NB. Læs også herunder - Omtrent samme tidspunkt sidste år blev to både også angrebet af sværdfisk under Talisker Whisky Atlantic Challenge.

 


Galleri









Kapsejlads

Første officielle DM i singlehand sejlads er en realitet 

Kapsejlads

Sejlerlandsholdets sidste store test før OL

Kort nyt

Podcast: Ny episode - hvorfor egentlig sejle?

Havne

Christiansø Havn skal igennem kæmpe renovering

Bådudstillinger

Ancora Yachtfestival – tre intense dage

Kort nyt

Krigsveteraner får hjælp til at komme ud at sejle 

Bådudstillinger

Boat Show i Fredericia for 30. gang

★ Artikel

★ Sejlads i det nye klima

Kort nyt

Tyveri lammer driften af historisk skib i Helsingør





Udvalgte artikler *