fbpx

Roere angrebet af sværdfisk i Atlanterhavet

Related Articles: Blue Marlin spidder to transatlantiske robåde

Den engelske båd, Wrekin Rowers, som ligger midt i feltet blandt robådene, der er på vej over Atlanterhavet i kaproningen Talisker Whisky Atlantic Challenge, blev i søndags angrebet af sværdfisk. Ingen om bord kom dog til skade.

Mens den danske soloroer Lasse - alias ’Ocean Warrior’ - og den anden danske båd, Four Tomorrow, med fire danskere ved årerne senest har kæmpet med hårdt vejr, men ellers ligger fint placeret, så blev robåden Wrekin Rowers fra England angrebet af en gruppe sværdfisk. 

Et ’sværd’ brød søndag eftermiddag pludselig gennem skroget og skabte et tommestort hul i to stuverum med madvarer. Besætningen forsøgte at stoppe vandet i at fosse ind med klæbemidlet ’black marine sealant’, men det lykkedes først for dem med et plastiklåg på indersiden af skroget, hvor de førte et reb igennem, som kunne strammes op udvendigt på skroget.

De har øst så meget vand ud som muligt, men ifølge besætningen er bådens vægt alligevel blevet forøget med 60-70 kilo, som giver dem et slemt handicap. Den engelske båd håber dog fortsat at kunne gennemføre det 5000 km lange Talisker Whisky Atlantic Challenge på under 50 dage. 

I alt 36 hold fra 13 forskellige lande deltager i løbet.

NB. Læs også herunder - Omtrent samme tidspunkt sidste år blev to både også angrebet af sværdfisk under Talisker Whisky Atlantic Challenge.

 


Galleri
Kapsejlads

Cape31: Ny fuldblods racer på vej til Danmark

Kapsejlads

Volvo 29er EM åbnes med festlige toner og beach vibes

Kapsejlads

AFI 2Star flytter næste år termin

Kort nyt

My Song genopstået i ’ClubSwan’ sortimentet

Kapsejlads

49er, Kiel: Rask / Precht satsede alt - det kostede...

Kort nyt

Ja, hvorfor ik' - cirkus på skibet

Kort nyt

GC32, Lagos: Sehested & Co. slutter stærkt af

★ Test af motorbåd

★ Test af Bavaria SR36 - her får du et stort cockpit og masser...

Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?