Dansker ror solo over Atlanterhavet

Den tidligere soldat Lasse Wulff Hansen fra Danmark ligger i skrivende stund - den 2. januar, med en fart på 2,3 knob på førstepladsen blandt de fire solo-robåde, som er i færd med at krydse Atlanterhavet. Gennemfører han, vil det være første gang i historien, at en dansker krydser et verdenshav alene i en robåd. Lasses deltagernavn er Ocean Warrior.

Med start den 12. december fra La Gomera på De Kanariske Øer er det 5.000 km lange roløb til målstregen i Antigua i Caribien stadig godt i gang, med deltagelse af solo-robåde, både med to, tre, fire og en enkelt med fem roere om bord.  

Det er tredje gang, at Lasse krydser verdenshavet i Talisker Whisky Atlantic Challenge og denne gang som soloroer. Han gør det blandt andet for at støtte Smilfonden, som er en organisation, der hjælper kronisk syge børn og deres familier. 

- Jeg har valgt at støtte denne velgørenhedsfond, fordi jeg lige selv er blevet far, og det får mig til at forstå de strabadser og svære tider, som disse børn og især deres forældre og familier går igennem, skriver Lasse på sin hjemmeside. Som soldat har han været udstationeret i Kosovo, Afghanistan og Irak.

Den 26. december kunne Lasse fejrer 100 dage på Atlanterhavet og fornylig ønskede han godt nytår på sin Facebook-profil, hvor du kan følge hans flotte placering og se videoer.

Også en dansk båd med fire roer deltager i løbet med deltagernavnet FoarTomorrow.
oceanwarrior.dk - facebook.com/oceanwarrior.dk

Se placeringer her. (eksternt link, red.)

Tilbage i 2019 var det første gang en dansk båd deltog i Talisker Whisky Atlantic Challenge, det skrev vi om på side 68 til 73, i BÅD 546 - en udgave du kan nyde ved at klikke på linket herunder. 

Du får hele magasinet i en e-version her: 

billede 02.01.2022 kl. 10.05

 


GalleriKort nyt

EYOTY: Danmark blandt de bedste i verden

World Match Racing Tour

Frederik Fomsgaard Bruun vil genoplive Match Race i Marselisborg

Kort nyt

Luksusyacht til små 4 millioner op i røg

★ Interview & Portræt

★ Nicolas fotograferer fra skyen

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Hvis der er noget vi glæder os til...

USA: GM ind på markedet for e-motorer

Der er en ny kat i byen