Rolex World Sailor of the year kåret 

Related Articles: Kronprins Frederik forrygende fra start i St. Tropez - se video

Lad os bare røbe det, med det samme. Det blev desværre ikke Rindom som løb med titlen, men bare det at have været nomineret, efter at have vundet titlen i 2019, er i sig selv en ganske imponerende præstation. Rindom som lige pt. Sejler ILCA VM i Oman, var blevet længe oppe, og deltog som de øvrige nominerede over webcam, i udsendelsen fra Royal Yacht Squadron i Cowes torsdag aften. 

De olympiske guldvindere i 470 Hannah Mills MBE (GBR) og Eilidh McIntyre (GBR) blev kåret blandt kvinder, mens Australiens Tom Slingsby løb med trofæet blandt de mandlige sejlere.

Mills og McIntyre vandt guld i Tokyo i 470-klassen, en sejr, der gjorde Mills til den mest vindende kvindelige olympiske sejler nogensinde. Dette var hendes andet olympiske guld, efter også at have vundet i Rio 2016 med sin nye partner. McIntyre vandt sin første guldmedalje i Tokyo og fulgte i fodsporene på sin far, Michael, som vandt guld ved legene i Seoul i 1988. Parret fik hele 37% af stemmerne.

Slingsby sikrede sig 29% af stemmerne, ved blandt andet at have forsvaret sit Moth World Championship, hvor han vandt 13 af de 14 stævner, og sikret sig klassetitlne både i 2019 og 2021. Han er også med helt fremme i SailGP-serien, hvor han med TeamAustralia vandt første sæson, og i øjeblikket fører serien med kun to events tilbage i sæson to - og så afsluttede han lige et fantastisk år på vandet ved at være en del af besætningen på 'Comanche', vindere af 2021 Rolex Middle Sea Race.

Set med danske briller, så kan vi da også godt lige nævne, at Slingsby jo også var med om bord på Nanoq, da HKH Kronprins Frederik vandt Voiles de St. Tropez tilbage i september måned.

40.000 stemmer blev der afgivet i år - hvilket er rekord. 

mills
Mills (tv) og McIntyre kåret som de kvindelige Rolex World Sailor of the year 2021. Foto: Sailing Energy / World Sailing

tom slingsby
Tom Slingsby, Rolex World Sailor of the year 2021, her ved SailGP i Aarhus. Foto: Søren Øverup







Kort nyt

Luksusyacht til små 4 millioner op i røg

★ Interview & Portræt

★ Nicolas fotograferer fra skyen





Udvalgte artikler *


Produktnyt

Hvis der er noget vi glæder os til...

USA: GM ind på markedet for e-motorer

Der er en ny kat i byen