ARC-sejlere i kamp mod plastikforurening med droner   

I år er flere af bådene i Atlantic Rally for Cruisers (ARC), som netop er startet fra Las Palmas på De Kanariske Øer denne uge, udstyret med droner fra producenten DJI.

Sejladsen over Atlanten bliver dermed startskuddet til at opbygge den første omfattende globale database over plastaffald i havet, oplyser det nye partnerskab, der består af DJI, som producerer civile droner, AnimaMundi Ocean Data Solutions og bådebygger-producenten Lagoon. 

DJI leverer droner til Lagoon for at måle plastikaffald på kyststrækninger i Caribien. Af de mere end 300 millioner tons plastik, der produceres hvert år, ender mindst otte millioner tons i vores have, hvilket udgør 80 procent af alt havaffald, fra overfladevand til dybhavssediment. 33.000 engangsplastikflasker dumpes i vores oceaner hvert minut hver dag, hvilket påvirker verdens kystlinjer - og alligevel er der i øjeblikket ingen globale data, der dokumenterer problemets størrelse, placering og udvikling.

Som en opfølgning på ideer under COP26 skal droner samle billeder, som behandles af AnimaMundis teknologier, så man derved får kendskab til det præcise omfang af plastaffaldsforurening hurtigere, bedre og mere sikkert end nogensinde før. De indsamlede data kan også bruges til at måle indsatsen over for forureningen.

Lagoon er verdens førende på markedet for sejlkatamaraner og har været partner i ARC-rallyet siden 2005. Gennem sin 'Club Lagoon' opfordres bådejerne til at tilmelde sig drone-programmet.

- Lagoon er stolte af at samarbejde med AnimaMundi i dette spændende dataindsamlingsinitiativ ved at bruge vores 'Club Lagoon' som en del af løsningen. Vi har over 6000 af vores katamaraner, der sejler rundt i verden, og vi kan mærke, at vores kunder er mere og mere villige til at spille en rolle i sådanne tiltag. Det er stimulerende at tænke på, at Lagoone-ejerens fællesskab kan være involveret i at indfange disse meget nødvendige data på en yderst effektiv måde, siger Thomas Gailly, Lagoon Brand Director.

DJI, den globale leder inden for udvikling og fremstilling af civile droner og luftbilledteknologi til personlig og professionel brug, har leveret genbrugte droner til at tage billeder af den caribiske kystlinje, som ellers ville være uden for rækkevidde.Seneste nyheder
America's Cup

Alinghi's back - Bertarelli smider checken...

World Sailing

Kim Andersen: Anke mod frifindelse afvist

Kapsejlads

TJV: Class 40 podiet fuldendt

Kapsejlads

Ufrivillig bomning koster ARC-deltager livet  

★ Artikel

★ Dansk fyrskib skabte varme i kold krig

Tursejlads

Det regner med penge over Göta Kanalen

Motor

USA: GM ind på markedet for e-motorer

Kapsejlads

ILCA VM: Kan Rindom køre den hjem på rutinen? 

Udvalgte artikler *


Produktnyt