fbpx

ARC-sejlere i kamp mod plastikforurening med droner   

Inkluder i Newsletter: Ja

I år er flere af bådene i Atlantic Rally for Cruisers (ARC), som netop er startet fra Las Palmas på De Kanariske Øer denne uge, udstyret med droner fra producenten DJI.

Sejladsen over Atlanten bliver dermed startskuddet til at opbygge den første omfattende globale database over plastaffald i havet, oplyser det nye partnerskab, der består af DJI, som producerer civile droner, AnimaMundi Ocean Data Solutions og bådebygger-producenten Lagoon. 

DJI leverer droner til Lagoon for at måle plastikaffald på kyststrækninger i Caribien. Af de mere end 300 millioner tons plastik, der produceres hvert år, ender mindst otte millioner tons i vores have, hvilket udgør 80 procent af alt havaffald, fra overfladevand til dybhavssediment. 33.000 engangsplastikflasker dumpes i vores oceaner hvert minut hver dag, hvilket påvirker verdens kystlinjer - og alligevel er der i øjeblikket ingen globale data, der dokumenterer problemets størrelse, placering og udvikling.

Som en opfølgning på ideer under COP26 skal droner samle billeder, som behandles af AnimaMundis teknologier, så man derved får kendskab til det præcise omfang af plastaffaldsforurening hurtigere, bedre og mere sikkert end nogensinde før. De indsamlede data kan også bruges til at måle indsatsen over for forureningen.

Lagoon er verdens førende på markedet for sejlkatamaraner og har været partner i ARC-rallyet siden 2005. Gennem sin 'Club Lagoon' opfordres bådejerne til at tilmelde sig drone-programmet.

- Lagoon er stolte af at samarbejde med AnimaMundi i dette spændende dataindsamlingsinitiativ ved at bruge vores 'Club Lagoon' som en del af løsningen. Vi har over 6000 af vores katamaraner, der sejler rundt i verden, og vi kan mærke, at vores kunder er mere og mere villige til at spille en rolle i sådanne tiltag. Det er stimulerende at tænke på, at Lagoone-ejerens fællesskab kan være involveret i at indfange disse meget nødvendige data på en yderst effektiv måde, siger Thomas Gailly, Lagoon Brand Director.

DJI, den globale leder inden for udvikling og fremstilling af civile droner og luftbilledteknologi til personlig og professionel brug, har leveret genbrugte droner til at tage billeder af den caribiske kystlinje, som ellers ville være uden for rækkevidde.









Kapsejlads

Sejlerlandsholdets sidste store test før OL

Kort nyt

Podcast: Ny episode - hvorfor egentlig sejle?

Havne

Christiansø Havn skal igennem kæmpe renovering

Bådudstillinger

Ancora Yachtfestival – tre intense dage

Kort nyt

Krigsveteraner får hjælp til at komme ud at sejle 

Bådudstillinger

Boat Show i Fredericia for 30. gang

★ Artikel

★ Sejlads i det nye klima

Kort nyt

Tyveri lammer driften af historisk skib i Helsingør

Kapsejlads

Vegvisir Race Nyborg afvikler også eSejlsport finalen





Udvalgte artikler *