Historien om de danske skibe i malmfarten

Gustav Schmidt Hansen fra Kolding er netop udkommet med en ny bog om hjemmeflåden og samarbejdspolitikken på Skriveforlaget.

I bogen, "Danske skibe i Malmfarten" fortæller forfatteren blandt andet om, hvordan 6.300 danske søfolk blev afskåret fra Danmark ved besættelsen den 9. april 1940 og efterfølgende valgte at sejle for de allierede.

Den 219 sider lange bog fortæller beretningen om, hvordan de danske søfolk kom igennem krigen, ved at de skulle sejle malm fra Sverige til Tyskland for den tyske krigsmaskine. Bogen behandler også det pres, som søfolkene og rederierne blev udsat for, da skibene blev angrebet af allierede ubåde og fly, når de sejlede.

Her er et par andre historiske beretninger om danske søfolk:

Slaget på Reden
Slaget på Reden i foråret 1801 har mejslet sig ind i Danmarkshistorien som det store søslag i Øresund ud for København, hvor Danmark-Norge mødte den mægtige engelske flåde i åben kamp.

Farlig færd
I de indre danske farvande kløves bølgerne af krydsende engelske orlogsskibe på patrulje. Kong Christian den 7. har udskrevet kaperbreve, og under disse omstændigheder får den opvakte bondesøn Niels hyre på kaperskibet Anna Rose. Kapsejlads

ILCA VM: AP oppe hele første dag

★ Test af sejlbåde

★ Test af Scandi 42: Moderne old fashion dækssalon cruiser

America's Cup

Alinghi's back - Bertarelli smider checken...

World Sailing

Kim Andersen: Anke mod frifindelse afvist

Kapsejlads

TJV: Class 40 podiet fuldendt

Kapsejlads

Ufrivillig bomning koster ARC-deltager livet  

★ Artikel

★ Dansk fyrskib skabte varme i kold krig

Tursejlads

Det regner med penge over Göta Kanalen

Motor

USA: GM ind på markedet for e-motorer

Udvalgte artikler *


Produktnyt