Tak Michael - og naturligvis tillykke...

Related Articles: Afstemning på DR: Stem og gør Paul Elvstrøm til den største danske sportslegende, Er DIF og DRs legende-kåring useriøs?, PAUL ELVSTRØM – Danmarks største sportsnavn nogensinde

Lørdag aften blev Michael Laudrup kåret til det største sportsnavn de seneste 125 år, og det skete i anledningen af DIF’s jubilæum, der til lejligheden havde udpeget 125 nominerede atleter fra 35 forskellige sportsgrene. De nominerede repræsenterede hvert eneste årti siden DIF’s grundlæggelse tilbage i 1896.

Som sejlsportsmedie har vi naturligvis aldrig været i tvivl. Paul Elvstrøm er naturligvis den største - men åbenbart ikke længere, når familien Danmark stemmer via SMS. 

Lørdag faldt vi ind i koret af kritikere, der ytrede sig over den måde DIF havde valgt at kåre vinderen på, som i Vild med Dans, en tilfældig SMS afstemning. Politikens journalist Rasmus Bech havde skrevet en kommentar, (eksternt link til Politiken.dk, red.) som skulle vise sig sad lige i skabet - også hvis man spurgte vinderen Michael Laudrup.

I en tale efter showet, hyldede Michael Laudrup alle de atleter, der har skabt de store resultater for Danmark gennem de seneste 125 år. En tale som efterfølgende fik mange positive tilkendegivelser i diverse kommentar-felter på de sociale medier.

I talen slog Michael Laudrup flere gange fast, at prisen ifølge ham ikke skal gøres til en konkurrence, en formulering som efterfølgende trak et langvarigt bifald fra salen - tak Michael. Fejringen af DIF's jubilæum burde i stedet have været en hyldest til alle de danske topatleter, en formulering der vakte stor respekt og jubel.

“Det var dejligt at høre mit navn blive råbt op. Men inden sad jeg og tænkte over, hvad jeg ville sige, hvis det var mig, der vandt. Hvad er det vigtigste?” sagde Laudrup efter showet, og fortsatte - “allerede da jeg kom her i aften for nogle timer siden, der sagde jeg, at jeg først og fremmest er her i aften for at hylde alle de sportsfolk, der har betydet så utrolig meget. At anerkende dem. Også dem, der ikke er her i dag.”

Laudrup var i det afgrænsede felt oppe mod Paul Elvstrøm, svømmeren Ragnhild Hveger, fodboldspilleren Peter Schmeichel, løberen Wilson Kipketer, roeren Eskild Ebbesen, tennisspilleren Caroline Wozniacki og badmintonspilleren Viktor Axelsen.Seneste nyheder
America's Cup

Alighi's back - Bertarelli smider checken...

World Sailing

Kim Andersen: Anke mod frifindelse afvist

Kapsejlads

TJV: Class 40 podiet fuldendt

Kapsejlads

Ufrivillig bomning koster ARC-deltager livet  

★ Artikel

★ Dansk fyrskib skabte varme i kold krig

Tursejlads

Det regner med penge over Göta Kanalen

Motor

USA: GM ind på markedet for e-motorer

Kapsejlads

ILCA VM: Kan Rindom køre den hjem på rutinen? 

Udvalgte artikler *


Produktnyt