fbpx

Brobyggerne i Arnager - en fortælling om en lille by med en stor vision

Related Articles: Nordeuropas længste træbro over havvand genindviet

Nu kan man genopleve brobyggeriet i Arnager i en ny bog, der ikke blot er en hyldest til byens fællesskab, men også til de tre dygtige brobisser, der har bygget broen for os. Peter, Bobo og Kenneth blev gennem et års byggeri vores bedste venner, og jeg tror også, at de kom til at holde af Arnager.

”Brobyggerne i Arnager” er en fortælling om et lille fiskerleje, der tog sagen i egen hånd og med en god plan, dygtige håndværkere og byens særegne fællesskab gennemførte byggeriet at en helt ny træbro ud til Danmarks første ø-havn i Arnager.

Fortællingen er baseret på mine opdateringer på Facebook over hele byggeperioden fra efteråret 2018 til efteråret 2019, hvor mange har fulgt interesseret med i byggeriets udfordringer og fremskridt. Mine morgengåture langs kysten i Arnager sluttede hver morgen med en snak med håndværkerne, vores brobisser, om status og planer for byggeriet og nogle fotos med mobiltelefonen.

Broen i Arnager er ikke bare Nordeuropas længste træbro over havvand; den er også adgangsvejen til Danmarks første ø-havn, og bogen fortæller i korte træk broens historie fra 1884 til 2021.

Arnager i dag
Der er gået næsten to år, siden broen blev indviet, og i Arnager ser vi hver dag mange besøgende. Det er uhyre sjældent, at der ikke færdes nogen på broen, og hen over sommeren har der været en livlig trafik af mennesker, store som små, på vej ud for at bade fra de nye badetrapper eller blot for at gå en tur på den flotte bro. Interessen for broen er intakt, og med ”Brobyggerne i Arnager” kan man nu få mere viden om historien bag byggeriet. Bogen udgives i samarbejde med Arnager Bådehavn og Arnager Borgerforening.

Fakta om bogen
Sidetal 152
Format: Format: 250 x 180 mm. Hardcover
Udgiver: Kirsten Juni Fundraising
Tekst: Kirsten Juni
Fotos: Kirsten Juni, Anders Schou Jensen, Peter Vestergaard Høm, Mike Grønbech Dam, Gerd Kusenberg, Kenneth Bobo Larsen, Ditte Dideriksen, Erik Nordahn Frederiksen, Lisbeth Fuglsang, Martin Hansen og Bo Juni, René Larsen Vilsholm, Bente Kofoed.
Grafik: Engelke Toklum, Hakon Holm Grafisk
Produktion: Hakon Holm Grafisk
Vejledende udsalgspris 249,00

Sælges gennem boghandlere, Bornholms Museum og direkte på websitet her (eksternt link, red.)
Havne

Sikker gang i Haderslev 

Tursejlads

Langturssejlerne inviterer til vintertræf

Kort nyt

World Sailing omfavner ny 'surf dille’

★ Teknik

★ Maritim elektronik blomstrer stadig

Kort nyt

Gammel tysker skal restaureres i Danmark

Udvalgte artikler *


Produktnyt