fbpx

Kerteminde: Rescue IDA blev døbt

I lørdags blev det nye redningsfartøj hos DSRS i Kerteminde døbt.

Stationen har haft fartøjet i drift siden maj, men dåben har været udsat på grund af Corona. Men nu skal der ikke herske tvivl længere. Rescue IDA blev behørigt døbt med champagne på skroget og til de fremmødte.
Rescue IDA tjente de første år i den svenske skærgård og senere på søen Vätern, og er faktisk en moden dame på 35 år.

– Da hun kom hertil trængte hun i den grad til en kærlig hånd både ude og inde. Det har hun fået, og nu er Rescue IDA nok marinaens flotteste skib, sagde stationsleder Jens Hjorth.

PR-ansvarlig og redder Bjarne Christensen takkede alle samarbejdspartnere og frivillige, der har gjort det muligt for stationen at nå så langt som det er tilfældet med Rescue IDA og med redningsarbejdet i det hele taget.

Det tidligere svenske redningsfartøj afløser en åben båd med lagt færre pladser. Den kan have otte mand om bord, og der er mulighed for at hvile, mens man er på vej til at undsætte nødstedte både i det store område, som Kerteminde-stationen dækker fra Samsø i nord til Langelands nordspids i syd. Kertemindestationen dækker også Odense Fjord dog med et fartøj, der er stationeret i Bregnør Havn.

En særlig ilddåb fik Rescue Ida, da der for kort tid siden kom et nødkald fra et 50 tons tungt fartøj, der havde fået problemer med gearet ud for Korsør. Uden problemer blev den nødstedte trukket i havn i Korsør.

Også i sidste måned var der opmærksomhed omkring Rescue IDA, da stationsleder Jens Hjorth, på vegne af foreningen modtog en hjertestarter af Claus Hanfgarn, forretningsfører hos GF Forsikring, der har doneret den, og som fremover vil være en del af bådens faste redningsudstyr.

Rescue IDA har allerede vist sit værd med 52 aktioner siden maj, og i den periode er der tilbagelagt 1.300 sømil.

båd dåb ide
Stationsleder Jens Hjorth, Dansk Søredningsselskab Kerteminde modtager hjertestarteren af Claus Hanfgarn, forretningsfører i GF Forsikring. Foto: KJ
Havne

Sikker gang i Haderslev 

Tursejlads

Langturssejlerne inviterer til vintertræf

Kort nyt

World Sailing omfavner ny 'surf dille’

★ Teknik

★ Maritim elektronik blomstrer stadig

Kort nyt

Gammel tysker skal restaureres i Danmark

Udvalgte artikler *


Produktnyt