Hold på hat og briller - stormende kuling på vej

Luft på vej. DMI har udsendt et varsel 1, som betyder voldsomt vejr, og der kommer vindstød i nærheden af 25 – 30 m/s – du bør tjekke fortøjninger, pressinger, og om din båd i det hele taget ligger forsvarligt på sin plads.

Torsdag og fredag venter et par heftige vejrdøgn
På dmi.dk skriver de, at der både torsdag og fredag er regn og blæst på programmet, og især torsdag vil minde os om, at vi har taget hul på efteråret med mange hurtige vejrskift.  Det gælder især, når Danmark kommer ind i en kraftig vestlig strømning, lige midt i polarfronten.

Et lavtryk der natten til torsdag, udvikles syd for Island, har kurs mod Sydnorge og de Svenske søer. Først mærker vi regnen, der kommer ind fra vest, og det blæser op, men i løbet af torsdag eftermiddag kommer vinden op på den ”store klinge”. Mange steder vil der komme vindstød af stormstyrke, mellem 25 og 30 m/s.  Vinden bliver kraftigst i den nordlige og østlige halvdel af landet.

Weekendvejret ser flot ud
I weekenden breder der sig et højtryk op over Danmark, hvilket sender solen på himmelen, men nogle steder kan tåge drille i morgen- og formiddagstimerne. Hvis skyerne ikke driller for meget, kan temp. nå op mellem 15 og 18 grader, og vinden - ja den er feset af, så her kan vi forvente ret svag vind.
Kilde: DMI