Motorbrand skaber udfordringer - men lokal opbakning sikrer Lyø Escape

Et helt uventet benspænd, i form at en motorbrand har sat en stopper for de nye aktiviteter på årets udgave af Lyø Escape. Kerneaktiviteterne - sailing and socializing - består dog, men kun takket være de lokale øboere, der har mobiliseret en mindre armada til at sejle mad, musik, gæster og deltagere fra fastlandet til Lyø.

Det var en brand i maskinrummet på færgen Faaborg III, der lørdag satte den ud af spillet på ubestemt tid. Der er dog indsat en mindre færge som sejler med færre passagerer og med færre afgange. Det betyder dog ikke noget for Lyø Escapes signatur event nemlig to kapsejladser for sejlere og både i tur-mode.

– Modsat roerne og kitesurferne kommer sejlerne jo hermed i egen båd med alt udstyret om bord. Og det har foreløbig 30 både og små 100 mennesker valgt at gøre, siger Anders Kraft, der er medarrangør sammen med det lokale bådelaug og Shorthand ECM. Anders Kraft er også den drivende kraft i eventets Socializing at Night del, når der bydes på middag, vin, cocktails, live musik, disco og dans på øens kro, Hly.

– Vi er udfordret. Det er vi. Vi skal have friske råvare over til 150 mennesker lørdag aften, vi skal have bands med instrumenter og udstyr over og vi skal have gæster og deltagere over. Men det skal nok lykkes, siger Anders Kraft.

Han bygger sin optimisme på den opbakning Lyø Escape har blandt øboerne. Det betyder, at der allerede fra i dag, torsdag, bliver sejlet vare, udstyr og personer over i øboernes egne både. Det gør der også fredag, hvor flere opsamlinger finder sted fredag i Faaborg.

Aktiv lørdag
Lørdag er Escapens aktivitets dag. Her vil der blive sejlet en 20 sømil distancesejlads om formiddagen efterfulgt af en jagtstart om eftermiddagen, hvor de langsomste fra formiddagens løb starter først. Derefter er moleøl, kølig hvidvin og en surprise fra Anders Kraft hånd. Festen på kroen starter kl. 20.

Roning Kitesurfing udsat til 2022
Da det kun er de faste øboere, der kan få biler med færgen lukkede det ned for to nye Escape aktiviteter kitesurfing og coastal rowing.

– Vi havde booket til bil og trailer og havde fire forskellige både med, så folk kunne prøve kræfter med de nye ro-discipliner, som passer så godt til danske farvande, siger Fritz Ganzhorn fra firmaet Co-Row, der importerer og sælger de franske LiteBoats.

Der var planlagt introsejlads om formiddagen og fun race om eftermiddagen. Men sådan skulle det ikke være. Et lignede setup var underudarbejdelse omkring kitesurfing dels, men introduktion fra Shorthand ECM og dels undervisning for øvede fra en lokal fynsk kiteskole.

Tilmeldingen åben til fredag
Er du i nærheden af Lyø, kan du tilmelde dig frem til fredag aften til årets hyggeligste og mest funky'e sejlsportsevent når det går løs med "Sailing in the Daylights & Socializing at Night".
Yderligere info via linket her: www.lyoescape.com