Lærke Buhl-Hansen klar til at lære fra sig

Velkommen hjem Lærke og kæmpe tillykke med din flotte OL-præstation. Sådan lød det fra HMI - Hou Maritime Idrætsefterskole sammen med klapsalver til Lærke Buhl-Hansen, som blev 7'er i RS:X Windsurf til OL i Tokyo, hvilket er den bedste danske placering i en OL-windsurfklasse nogensinde.

- Det har været en stor oplevelse og fedt at være en del af Sejlerlandsholdet. Nu glæder jeg mig til at lave noget lidt andet, sagde Lærke Buhl-Hansen, som i søndags blev modtaget med klapsalver og lykønskninger af kollegerne på Hou Maritime Idrætsefterskole (HMI).

På HMI kan de nye elever på sejlads- og boardsportlinjerne se frem til at blive undervist af den erfarne OL-windsurfer. Lærke Buhl-Hansen skal undervise i boardsport og sejlads samt være gruppelærer og tage vare på andre efterskoleopgaver i det kommende skoleår.

29-årige Lærke Buhl-Hansen, Aarhus Sejlklub, er en af de dygtigste danske windsurfer og blandt verdens top-10. Hun er født og opvokset i Malling, en lille by uden for Aarhus, hvor hun startede i optimistjollen. Efter at have sejlet optimistjolle i cirka fem år, skiftede hun til Zoom 8, som hun vandt EM i. Derudover har hun blandt andet sejlet 29’er og Elliott, inden hun som 17-årig skiftede over til den olympiske windsurfklasse RS:X.

- Jeg syntes, det var sjovt. Sporten fangede mig med det samme. Og så blev målet sat, og det lykkedes mig at kvalificere til OL i Rio i 2016, fortæller hun til Odder Avis.

Efter OL i Rio, drog Lærke Buhl-Hansen til søs. Hun ville ud at opleve verden på langtur. Hun var afsted et år i sin egen båd, en Compis 36, og turen gik til Cap Verde øerne. Undervejs besluttede hun sig for at satse på endnu et OL. Udsættelsen af OL i Tokyo med et år gav hende et ekstra år til at forberede sig. Lærkes langtur har vi tidligere skrevet om i vores trykte udgave af magasinet BÅD, og den artikel kan du læse lige her. (pdf, red.)

Før OL i Tokyo havde hun konsolideret sig som nr. 8 på verdensranglisten.
Kilde: Odder Avis.Kapsejlads

ILCA VM: Det lykkedes ikke for Rindom på sidstedagen

★ Interview & Portræt

★ Arkivet: Danske Tursejlere i konstant fremgang

Kort nyt

Norge satser på brint: Ny nul-emissions båd på vej

Kort nyt

Redningsfolk redder mand en dag efter, at hans båd kæntrede

Nye både

Hvis der er noget vi glæder os til...

Kort nyt

Efter toårig bevilling til Skoleskibet Georg Stage er...

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Hvis der er noget vi glæder os til...

USA: GM ind på markedet for e-motorer

Der er en ny kat i byen