fbpx

Øresund på Langs 7. august: En fest for klassiske fartøjer af træ

Related Articles: Kaj-kalas når 'Øresund på Langs' møder 'Fest på kajen'

Øresund på Langs er en kapsejlads for træbåde og skibe i alle størrelser, helt fra smakkejoller til tremastede skonnerter. Alle kan være med, så længe båden er bygget af træ. Det er kun 18 sømil at sejle, så det er meget overkommeligt at deltage. Fartøjerne er delt op i klasser efter størrelse, og der sejles efter handicap-regel. Der er præmier i alle klasser, og en publikumskåring af feltets flotteste fartøj.

Anløber Historisk Havn Helsingør
Som navnet antyder, så sejler man i Øresund, nærmere bestemt fra København til Helsingør. Starten går i Svanemøllebugten, ud for Tuborg Havn, og mållinjen er lagt lige syd for Helsingør. Efter tre-fire timers sejlads langs kysten, anløber feltet Historisk Havn Helsingør, lige foran Kulturværftet og Museet for Søfart – og med Kronborg Slot som baggrund.

I Historisk Havn ligger en lang række interessante fartøjer, helt fra store skibe som Fyrskib XVII og skonnerten Zar, til klassiske åbne sejljoller. Deltagerne får desuden lejlighed til at stifte bekendtskab med Maritimt Værksted Hal 16, et miljø som bobler af entusiasme og viden om restaurering af vores maritime kulturarv.

Festmiddag og dansefest
Der er også noget at komme efter for publikum: M/S Museet for Søfart, som er bygget ind i en gammel tørdok på det gamle værft, arrangerer diverse maritime aktiviteter nede i dokken lørdag eftermiddag, og om aftenen er der koncert i Kulturværftet. Her spiller to festlige, danseglade bands: Expressen (tidligere Humørekspressen, med Pharfar, Klumben, Pewer og Chabber) og svenske Prebens Pågar.

Alle deltagere er i øvrigt inviteret til festmiddag i Hal 16 i de gamle værftshaller. Om søndagen er der fælles morgenmad i Hal 16. Der er også gratis adgang til M/S Museet for Søfart,

Det er fjerde gang Øresund på Langs arrangeres. Bag sejladsen står Foreningen Maritimt Værksted Hal 16, i samarbejde med M/S Museet for Søfart, Kjøbenhavnske Træsejlere samt TS Træskibs Sammenslutningen.

Se mere og meld dig til her.
Kapsejlads

De danske E-jolle sejlerne henter endnu flere medaljer

Kapsejlads

Stærkt felt klar til at dyste om DM-titlen

Kort nyt

A-Cat: "Det må I ikke - stooop nuu"...

Sejlsportsliga

Hvad sejlsport og ligasejlads dog ikke kan føre til...?

★ Artikel

★ Omsider den rette rig

Bådudstillinger

Om mindre end 14 dage går det løs...

Kort nyt

Svenske sejlere melder Bornholmerlinjen til politiet

Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?