Vildsundbroen er igen åben for sejlere

Der lød et brag ved Vildsundbroen, da broklap faldt ned i går lørdag. Uheldet betød, at ingen både kunne sejle under broen resten af dagen, men ifølge brovagt Michael Krogsgaard, så er broen igen åbnet for sejlerne her til morgen, hvor de første både allerede har passeret.

Uheldet med broklappen indtraf lørdag eftermiddag, da en båd netop var kommet igennem. Men da broklappen skulle ned igen, gik det galt.

- Da den er halvvejs nede, går den i frit fald. Den falder ned og lander på pillen ovre på Mors-siden. Den rammer så hårdt, at man i Vildsund kan høre, at det giver et højt brag, berettede brovagtsafløser Tage Mailund til TV-Midtjylland.

Der gik dog kun tyve minutter, før biltrafikken kunne genoptages over broen. Derimod måtte sejlerne vente på, at broen blev tjekket igennem og fejlen fundet af sikkerhedsmæssige årsager. Det skete sidst på dagen lørdag.

- Den automatiske ”bremse” havde sat ud, men da broen har to af dem, som man anvender skiftevist – er den anden automatiske bremse nu kommet i drift i stedet. Derudover har vi fået genetableret den manuelle bremse, som nærmest ligner en stor fodpedal, så vi har den i reserve, siger Michael Krogsgaard, der har vagten i dag søndag.Kort nyt

I aften - Rindom i Natholdet

Kapsejlads

F18: Stor ros til Aarhus Int. Sejlsportscenter - 'Great city,...

Kapsejlads

Silverrudder 2021: Hvilket jubilæum...vi talte med nogle af de...

Kapsejlads

H-båd: Yes - nyt team øverst på podiet

Kapsejlads

WOW: Vanvittig tæt afgørels i Sundby

Kapsejlads

Congressional Cup: Emil Kjær - lige ved og næsten…

★ Test af motorbåd

★ Motor: Hvad er bedst, påhæng- eller indenbords?

Kort nyt

Aftale sikrer landets første autonome og emissionsfrie...

Kapsejlads

Følg deltagerne i Silverrudder

Udvalgte artikler *