Tysk lystsejler fik hjælp, da masten knækkede

Related Articles: Tæt på at gå helt galt - båd bjærget mandag aften, se galleri

Onsdag kunne du læse om båden fra Egå som blev bjærget efter den var strandet ved Samsø - og Marinehjemmeværnet fra Horsens melder også om travlhed til søs. Sidste weekend måtte tre både hjælpes fri efter grundstødning ved Lyø. Fjerde opkald kom fra en tysk familie i havsnød.

Søndag ved middagstid blev Marinehjemmeværnets fartøj MHV 804 Andromeda tilkaldt for at hjælpe en lystsejler, der var kommet i havsnød.

– Det var en tysk sejlbåd, som lå med en brækket mast, fortæller fartøjsfører Carsten Terkelsen.

Tyskeren havde kastet anker og lå i Båring Vig ved Fyns vestlige nordkyst. Masten var knækket, og en del af sejlet lå i vandet.

– Vi fik surret hans mast, og vi fik hevet sejlet op af vandet og su​rret det fast. Herefter fik han gang i sin motor, så efter en times tid, kunne han omkring klokken 14.00 fortsætte videre, fortæller Carsten Terkelsen på MHV-hjemmesiden.

Den tyske sejlerfamilie sejlede ind til Gl. Havn i Fredericia. De er på ferie i en lejet båd og vil få en anden båd udleveret inden længe, så hjemrejsen kan fortsættes.

– Vi har sejlet i næsten tre uger og var på vej hjem. Det blæste godt søndag, men vi var faktisk kommet i læ af land, da det ene stag pludselig sprang. Det kan masten ikke holde til, så den knækkede, forklarer den tyske sejler, Claus Hühner, til avisen Fyens Stiftstidende.

Forud for denne hændelse havde MHV Andromeda hjulpet en motorsejler og to andre både med at komme fri efter grundstødninger ved Lyø.
Kilde: Marinehjemmeværnets hjemmeside og Fyens Stiftstidende.

 

Arkivfoto af 804: Torben Glyumr


Galleri