Tæt på at gå helt galt - båd bjærget mandag aften, se galleri

Da sejlbåden Tibia natten til søndag drev i land i Sælvigbugten, var det ikke den bedste sejltur for ejerne, der viste sig at være hjemmehørende i Egå havn nord for Århus.

Trods flere timer i kraftig vind, lykkedes det ikke for Samsø Redningskorps at slæbe båden flot søndag. Natten til mandag drev båden længere ind på revlen og blev fyldt med vand. Gode råd blev dyre.

Der skulle nemlig assistance til og Palle Johansen fra Hou, der driver det lille rederi PB Boats, blev tilkaldt og påtog sig bjærgningen.

-Jeg overtog jo for nogen tid siden ”vindmøllebåden” i Kolby Kås og den brugte jeg til at få sejlbåden slæbt fri af revlen og med et 150 meter langt specialtov fremstillet af kulfiber, kunne vi få fat i kølen og efter små tre timer, var båden fri, udtaler Palle Johansen.

Ternen 3, som skibet hedder klarede opgaven godt, og efter båden var blevet tømt for vand, blev den bugseret tilbage til Hou havn. En tekniker kom til, og fik gang i motoren og dermed renset den for saltvand.

Det er i øvrigt Palle Johansen der nu servicerer møllerne på Paludan Flak, som i dag ejes af den engelske kapitalfond Icon Infrastructure.

I første omgang mente flere at sejlbåden var tysk, da der blev fundet et tysk sejlerflag på stranden, men det viste sig at det flag må være kommet et andet sted fra.
– Jens Øster-Mortensen / Samsø Posten


Galleri